10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Guvernul Coaliției Austerității condamnă Iașul la subdezvoltare!

Dragi ieșeni,
Noi, ieșenii, suntem pedepsiți pentru votul nostru. Acesta este motivul pentru care, prin Bugetul de stat pe 2021, județul nostru nu primește nici măcar resursele minime de finanțare pentru nevoile curente. După ce a alocat foarte puțini bani spre deloc pentru infrastructura ieșeană, respectiv cea moldavă, guvernul arată (din nou și din nou!) desconsiderare față de noi toți, ieșenii.
Ca reprezentantul dumneavoastră în Parlamentul României, denunț categoric abuzul fără de margini al acestui Guvern de a refuza orice amendament la buget care ar mai fi adus o minimă echitate și împărțire justă a banilor pentru Iași. Așa-zisele lor dezbateri sunt o mascaradă. Parlamentul este batjocorit și, odată cu el, toți ieșenii și românii.
Proiecte vitale pentru comunitățile noastre– apă, canal, gaze, asfalt, școli, grădinițe, dispensare și multe altele – sunt compromise de o mână de cinici inumani, orbi și surzi la nevoile reale ale oamenilor, care a transformat bugetul României într-o vacă de muls în interes propriu!
Pentru ei și pentru clica încolonată la privilegii și sinecuri, miliardele curg fără număr. Miliarde ascunse, mascate ba în fondul de rezerva al guvernului, la dispoziția primului-ministru, ba capitalul acțiuni generale la ministerul Finanțelor.
Astfel, mai nou, guvernul Cîțu & Company a inventat o nou mecanism abject, ce frizează penalul: Anexa 7.03 la bugetul statului prin care se împart bani fără niciun criteriu, doar după bunul plac. O premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare prin care Iașul primește mai puțin decât cel mai mic județ din țară, Covasna. Respectiv, 17 milioane de lei față de 21 milioane lei!
Practic, în această Anexă 7.03 sunt bani alocați DISCREȚIONAR către primarii și președinții de Consilii Județene ai celor 3 partide din Coaliția Austerității voite. Adică un veritabil act de LEGALIZARE A MITEI ELECTORALE cu bani publici către aleșii locali ai celor trei partide pentru a le cumpăra votul în congresele ce vor avea loc în aceste partide.
Ce nevoi ale românilor? Care legi? Ce respect? Ce decență? Ce umanitate?
Toate acestea sunt complet străine de această calamitate care inventează austeritate pentru români, în timp ce se scaldă în banii publici pe care îi împarte discreționar!
Acest Guvern nu este al României și al românilor. Acest Guvern nu este nimic altceva decât un mecanism feroce antioameni și antiromâni!

Deputat PSD de Iași,
Vasile Toma

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI