-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Guvernul a decis: În 2021 va avea loc un nou recensământ al populației și locuințelor. Formularele vor putea fi completate online

In anul 2021 se va face un nou recensământ al populației și locuințelor, potrivit unui proiect de ordonanață de urgență adoptat de Guvern în ședința de marți. Noutatea constă în faptul că românii vor putea completa online formularul de recenzare. Totodată, anul acesta se va desfășura un recensământ de probă, cu participare obligatorie.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență publicat de Consiliul Economic și Social (CES), momentul de referință al recensământului va fi data de 1 mai 2021. Baza de date cu clădiri și locuințe se va realiza până la 31 august 2021, iar în perioada iulie – noiembrie 2021 se va desfăşura, etapizat, recenzarea populaţiei și locuințelor.

În ceea ce privește verificarea finală a datelor înregistrate cu privire la persoane, gospodării, locuințe și clădiri, aceasta va fi făcută în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, iar în perioada februarie 2022 – martie 2024 se va realiza controlul, validarea, procesarea şi diseminarea datelor colectate.

Continuarea pe Avocatnet.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Organizația USR Pașcani a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române....

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...