24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Guvernul a decis ca agricultorii să beneficieze de prețuri mai mici la motorină până la sfârșitul lui 2023

Pentru că ar fi trebuit să expire la sfârșitul acestui an, Guvernul a adoptat vineri un proiect de act normativ ce stabilește că ajutorul de stat de care beneficiază în prezent agricultorii din țara noastră, respectiv un nivel al accizei la motorina mai scăzut, se va aplica până în 31 decembrie 2023.

Proiectul de hotărâre, ce mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica, stabilește ca ajutorul de stat pentru agricultori să se acorde până la sfârșitul anului 2023, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ajutorul de stat pentru agricultori se acordă, după regulile stabilite de HG 1.174/2014, de cinci ani și, dacă nu s-ar prelungi, ar trebui să expire la sfârșitul acestui an.

La modul concret, această schemă de ajutor stabilește că cei fac agricultură, indiferent de forma de organizare (producători agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale și/sau persoane juridice, grupuri de producători etc.), beneficiază de un preț mai mic al motorinei utilizate pentru lucrările agricole, rezultat din aplicarea unei accize mai mici.

“Rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare este (…) de 21 euro/ 1.000 litri”, scrie în HG 1.174/2014. Asta înseamnă că acciza pentru motorina utilizată în agricultură este de aproximativ 102 lei/ 1.000 de litri.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI