1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Guvernul a aprobat ordonanţa care oferă vouchere de 100 de lei pentru vaccinare

Guvernul României a aprobat ordonanţa de urgenţă care oferă vouchere de 100 de lei, dar şi loteria pentru stimularea vaccinării. Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei de guvern de ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că ordonanţa modifică şi completează Legea nr. 55/2020 şi că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.

Tichete de masă şi loterie pentru stimularea vaccinării

„Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocație individuală de hrană de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că aceste tichete vor fi acordate beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziție. „De la momentul la care Ordonanța de Urgență este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schema completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Ele vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile de la centrul de vaccinare la care s-au vaccinat, atunci când ele vor fi disponibile. Încercăm să grăbim cât mai mult procedurile legale, dar și cele de achiziții, pentru a le face disponibile cât mai repede”, a mai spus Mihăilă.

Ea a precizat că s-a propus, prin ordonanță, ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid organizarea loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă.

De asemenea, prin ordonanță s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare Covid pentru testele antigen la 48 sde ore, menținând la 72 de ore valabilitatea certificatelor pentru testele PCR. Totodată, prin ordonanță s-a creat cadrul legal necesar pentru ca măștile achiziționate în 2020, destinate categoriilor defavorizate și care nu au fost ridicate, să poată fi distribuite către școli.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow