More

  Gunoiul din Paşcani, colectat cu maşini de împrumut. Cele cumpărate din credinte sunt stricate. Nu au avut nici o zi garanţie

  Array

  Municipiul Paşcani a arătat că o groapă de gunoi, în ultimele zile. Tomberoanele şi coşurile de gunoi sunt pline iar resturi menajere au început să curgă sau să fie depozitate pe jos. Din acest motiv priveliştea şi mirosurile sunt insuportabile, pentru locatari şi trecători.
  De exemplu chiar în centru municipiului lângă nouă catedrală, zone de containere a fost transformată într-o groapă de gunoi.
  Nu toţi cetăţenii sunt nemulţumiţi de serviciile de salubritate. Unii spun ca operatorul colectează gunoiul cu regularitate dar preţurile sunt mari.
  Cum mizeria de pe străzi nu poate fi ascunsă sub preş, reprezentanţi Primăriei au cerut explicaţii de la conducerea societăţii locale de salubritate. Aşa au aflat că trei din cele 4 maşini de colectare a gunoiului ale societăţii sunt stricate de câteva săptămâni de zile.
  Culmea este ca două dintre ele sunt de curând achiziţionate, cu bani luaţi din bancă. Este vorba despre o maşină second-hanf de 15 000 de EURO luată fără licitaţie de la un cetăţean din Hălăuceşti şi una în valoare de 113.000 de euro cumpărată prin licitaţie de la firmă din Târgu Mureş. Nici una dintre ele nu a avut măcar o zi termen de garanţie. Acum ambele sunt pe butuci şi au nevoie de reparaţii de mii de euro. Alte două hârburi au fost moştenite de la regia locală de termoficare pentru care plăteşte o redevenţă de 3% pe an din cifra de afaceri.

  În momentul de fata, din cele patru, doar una mai funcţionează, parţial. Muncitorii sunt nevoiţi ca încarce manual gunoiul deoarece rampa mecanică nu funcţionează. Iar ghinionul nu se opreşte aici. Şi maşina imprumutata de la Cristeşti s-a defectat. Pentru a face faţă a cerut ajutorul societăţii de salubritate din iaşi. Astazi a venit o maşină care a sigurat colectare pe strazile municipiului.
  Având în vedere aceste problem Primăria spune va face o analiză serioasă a activităţii operatorului local de salubritate. Deocamdată nu se discută despre demisia sau demiterea conducerii societăţii, spune purtătorul de cuvant al primarului.
  Menţionăm că societatea păşcăneană de salubritate se confruntă cu probleme financiare. Conducerea unităţii analizează varianta majorării preţului pentru serviciile prestate, de la 13 la 18 lei/lună/persoană.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Nerespectarea distanței în trafic – cauza accidentului rutier de pe strada Grădiniței, spun polițiștii

  Accidentul rutier spectaculos, dar care putea sa aiba urmari grave, ce a avut loc sambata in jurul orei 11:00, pe strada Gradinitei din municipiul...

  Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

  Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa...

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI