More

  Grupul Kosarom investeşte 80 mil. euro în noi ferme de porci în următorii cinci ani

  Grupul de firme Kosarom din Iaşi, un business deţinut de antreprenorul Neculai Apostol, vrea să investească 80 mil. euro în următorii cinci ani în triplarea capacităţii de creştere a porcilor, o investiţie ce va fi realizată din profit reinvestit şi credite bancare.

  Kosarom are în prezent o capacitate totală de creştere porcine de 142.000 de capete pe an, în trei ferme din Războieni, Târgu Frumos (Iaşi) şi Roman (Neamţ).

  „Planurile pe termen mediu includ dezvoltarea de ferme noi, iar în următorii 5 ani ţintim triplarea capacităţii până la aproximativ 500.000 capete porcine pe an, ceea ce presupune investiţii ce se ridică la peste 80 mil. euro, execuţia acestora fiind etapizată“, spune Ioan Antoci, directorul general Suinprod Roman, o companie din grup.

  Managementul grupului Kosarom estimează că va ajunge la o cifră de afaceri de 39 mil. euro în 2018, în creştere cu 10% faţă de 2017.
  ADVERTISING
  inRead invented by Teads

  Anul trecut, Kosarom a produs 15.000 de tone de carne de porc, producţie pe care a vândut-o sub diverse forme, de la semicarcase la salamuri, în principal prin propriul lanţ de magazine, care acoperă nord-estul României, dar şi la export, unde face 5% din business.

  Grupul Kosarom este format din companiile Industrializarea Cărnii Kosarom (procesarea cărnii), Suinprod (creşterea porcilor) şi Avi-Top (creşterea păsărilor).

  SURSA: ZIARULFINANCIAR.RO

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum se va aplica în România modelul german de lucru ”Kurzarbeit” și care sunt domeniile vizate. Ministerul Muncii pregătește facilități și pentru ”zilieri”

  Guvernul are pregătite două proiecte de ordonanţă de urgenţă, unul privind programul flexibil de muncă şi celălalt de sprijin pentru muncitorii zilieri şi sezonieri,...

  Studenţii care intră în afaceri pot primi granturi de la Guvern de până la 100.000 de euro

  Studenţii antreprenori vor beneficia de granturi de până la 100.000 de euro dacă prin afacerile pe care le propun pentru finanţare creează maximum 5...

  Este oficial: Categoria de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit pe venit

  Codul fiscal se va modifica prin introducerea unei noi litere la articolul 60 punctul 1 care prevede scutirea de impozit pe venit a persoanelor...

  Opinii