23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Grupul Kosarom investeşte 80 mil. euro în noi ferme de porci în următorii cinci ani

Grupul de firme Kosarom din Iaşi, un business deţinut de antreprenorul Neculai Apostol, vrea să investească 80 mil. euro în următorii cinci ani în triplarea capacităţii de creştere a porcilor, o investiţie ce va fi realizată din profit reinvestit şi credite bancare.

Kosarom are în prezent o capacitate totală de creştere porcine de 142.000 de capete pe an, în trei ferme din Războieni, Târgu Frumos (Iaşi) şi Roman (Neamţ).

„Planurile pe termen mediu includ dezvoltarea de ferme noi, iar în următorii 5 ani ţintim triplarea capacităţii până la aproximativ 500.000 capete porcine pe an, ceea ce presupune investiţii ce se ridică la peste 80 mil. euro, execuţia acestora fiind etapizată“, spune Ioan Antoci, directorul general Suinprod Roman, o companie din grup.

Managementul grupului Kosarom estimează că va ajunge la o cifră de afaceri de 39 mil. euro în 2018, în creştere cu 10% faţă de 2017.
ADVERTISING
inRead invented by Teads

Anul trecut, Kosarom a produs 15.000 de tone de carne de porc, producţie pe care a vândut-o sub diverse forme, de la semicarcase la salamuri, în principal prin propriul lanţ de magazine, care acoperă nord-estul României, dar şi la export, unde face 5% din business.

Grupul Kosarom este format din companiile Industrializarea Cărnii Kosarom (procesarea cărnii), Suinprod (creşterea porcilor) şi Avi-Top (creşterea păsărilor).

SURSA: ZIARULFINANCIAR.RO

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI