-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Grupare infractionala specializata in contrabanda cu tutun din judetul Iasi, destructurata -FOTO

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T.  din Iaşi au efectuat 25 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu produse din tutun.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat o acțiune ce a vizat destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de contrabandă cu produse din tutun, pe raza judeţului Iași.

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultatindicii că gruparea infracțională ar fi fost coordonată de lideri în jurul cărora ar fi acţionat ceilalți membri, fiecare potrivit locului şi rolului avut în cadrul grupării.

Între membrii grupării ar fi existat, de regulă, relații familiale sau de afinitate.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate233.220 de țigarete cu timbru de acciză de Ucraina şi Republica Moldova, sume de bani în lei și euro susceptibile a proveni din comercializarea produselor de contrabandă, telefoane mobile, documente și două autoturisme susceptibile a fi folosite la tranzacțiile cu țigarete.

De asemenea, au fost puse în aplicare 15 mandate deaducere emise pe numele membrilor grupării, cei în cauză fiind conduși la audieri.

În urma audierii şi pe baza materialului probatorexistent la dosar, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru de 24 ore a 6 persoane, ce urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă și măsura controlului judiciar pentru alte 6 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași.

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...

Puşcărie pornind de la un cuvânt pe Facebook? O întâmplare incredibilă la Iaşi

Un tânăr era să-şi înceapă viaţa după gratii din...