-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Gropile de pe străzile Pascaniului vor fi acoperite abia după Paste

 

Păşcănenii mai au de aşteptat până când drumurile din oraş şi suburbii vor fi reparate.  Din cauza zăpezii şi a gheţii, mai ales străzile balastate arată că după bombardament, cu zeci de gropi care îngreunează traficul rutier. Probleme sunt şi pe străzile asfaltate unde au apărut fisuri şi gropi. Sătui de acesta situaţie şi de faptul că îşi strică maşinile,  unii locuitorii ai municipiului au început să facă fotografii şi să le posteze pe reţelele de socializare. Alţii ameninta că vor da Primăria în judecată pentru a solicita pagube, dacă nu vor fi făcute imediat reparaţiile necesare.

Primarul municipiului spune că reparaţiile vor începe abia după Paste. Până atunci urmează să fie derulate procedurile de achiziţii pentru balastru şi mixturi asfaltice şi să fie nivelate gropile pe strazile pietruite. Lucrările ar urma să fie făcute de muncitorii de la Gospodăria Comunală atât pe străzile din suburbii cât şi cele din municipiu.

În ceea ce priveşte asfaltarea,  pe lista de priorităţi se afla câteva străzi. Au fost reluate lucrările de modernizare a străzii Gării iar imediat după Sărbătorile Pascale vor începe investiţiile pe strada Mihai Viteazu. De asemenea vă fi turnat covor asfaltic pe strazile Nicolae Iorga şi Mihail Kogălniceanu. Pe lista din acest an mai sunt şi alte obiective dar pentru care trebuie parcurse procedurile de achiziţie.

Administraţia locală nu se grăbeşte nici cu proiectul de semaforizare a trei intersecţii. Deşi lucrările ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut,  sau cât de repede după încălzirea vremii, edilul municipiului susţine că investiţia va fi executată în câteva luni de zile. Se va începe după Paste cu intersecţia de la Spitalul de Urgenţă şi vor urma intersecţiile de la Gară şi “Constructorul”.

Tot pe lista de aşteptare este şi amenajarea noului cimitir al municipiului. Deocamdată trebuie  desemnata  firmei câştigătoare pentru executarea proiectului tehnic, apoi organizata o nou licitaţie pentru contractarea societatii care va face investiţia. Până atunci urmează să fie aprobat un regulament privind administrarea cimitirelor iar serviciul să fie delegat,  direct sau prin licitaţie, unei societăţi comerciale. Primarul Dumitru Pantazi spune că societatea de salubritate ar putea prelua şi acest serviciu, dacă consilierii locali vor lua o hotărâre în acest sens.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...