15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Grigore Crăciunescu nu mai este membru PNL, în urma condamnării

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu s-a suspendat din partid din cauza problemelor cu legea pe care le are. Parlamentarul a fost condamnat ieri, definitiv, la un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare. Contactat telefonic ieri, acesta a declarat în primă fază că se gândeşte dacă va mai candida sau nu pentru un mandat. După 23 de minute a revenit însă asupra declaraţiei şi a spus că nu mai este membru PNL încă de acum două săptămâni şi că va ieşi definitiv din politică.

Problemele cu justiţia au determinat un parlamentar ieşean să se retragă de pe scena politică. Cel puţin la nivel declarativ. Deputatul Grigore Crăciunescu, ajuns în Parlament de pe listele USL (din partea PNL), a fost condamnat ieri, definitiv, la un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru conflict de interese. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au admis apelul lui Crăciunescu, reducând pedeapsa acestuia. În primă instanţă, deputatul primise o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare. Pe lângă reducerea pedepsei principale, Grigore Crăciunescu a mai beneficiat prin sentinţa de ieri şi de înlăturarea interdicţiei de a candida sau de a ocupa funcţii publice, ce fusese impusă de prima instanţă.

Reacţia ciudată a deputatului

Reporterul „Ziarului de Iaşi” l-a contactat ieri pe Grigore Crăciunescu, acesta susţinând, în cadrul unei prime discuţii, că nu ştie ce pedeapsă primise. După ce a fost informat despre soluţie, Crăciunescu a spus iniţial că se va gândi, împreună cu partidul, dacă va mai candida sau nu pentru un post de parlamentar.
„Asta au hotărât, asta este, nu comentez nimic. Înseamnă că au reanalizat, şi este bine. Nu am ce să comentez, e bine aşa”, spunea Crăciunescu. Întrebat dacă va mai candida, Crăciunescu spunea în cadrul primei conversaţii: „Dacă s-a suspendat interdicţia de a candida, va hotărî partidul, vom hotărî împreună, mă rog. Totul se va discuta la nivel de partid, şi ce vor hotărî colegii, aia voi face.” continuarea AICI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow