Greva transportatorilor a afectat mii de călători, majoritatea navetişti, din zona Paşcani. De dimineaţă până la ora 14.00 nici un microbuz nu a circulat din cele două autogări ale municipiului, pe traseele judeţene. Călătorii s-au declarat nemulţumiţi din cauză că au fost nevoiţi să aştepte câteva ore până la reluarea curselor.
La fel de nemulţumiţi sunt şi şoferii de microbuze. Ei reclama faptul că noile condiţii puse în dezbatere de Guvern îi defavorizează pe actuali transportatori.
Mişcarea de protest a pornit de la o propunere legislativă a ministrului transportului prin care urmează să fie schimbate o serie de reguli la licitaţiile pentru trasee.

Mai exact a fost scos criteriul de vechime, care îi avantajează pe actualii transportatori dar şi cel al unor condiţii de transport cu scopul de a permite mai multor societăţi să participe la licitaţie iar concurenta să regleze din mers eventualele neajunsuri.

Din acest motiv Federaţia Operatorilor Români de Transport a declanşat o acţiune de protest în 19 judeţe ale ţării printre care şi judeţul Iaşi, unde a fost oprită circulaţia maşinilor de transport persoane.

Protestul a încetat la ora 14.00 iar activitatea a fost reluată după ce transportatorii au fost invitaţi la discuţii. Întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare în cadrul unei comisii a Parlamentului României.

Slider