21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Greva transportatorilor a blocat autogările din Paşcani

Greva transportatorilor a afectat mii de călători, majoritatea navetişti, din zona Paşcani. De dimineaţă până la ora 14.00 nici un microbuz nu a circulat din cele două autogări ale municipiului, pe traseele judeţene. Călătorii s-au declarat nemulţumiţi din cauză că au fost nevoiţi să aştepte câteva ore până la reluarea curselor.
La fel de nemulţumiţi sunt şi şoferii de microbuze. Ei reclama faptul că noile condiţii puse în dezbatere de Guvern îi defavorizează pe actuali transportatori.
Mişcarea de protest a pornit de la o propunere legislativă a ministrului transportului prin care urmează să fie schimbate o serie de reguli la licitaţiile pentru trasee.

Mai exact a fost scos criteriul de vechime, care îi avantajează pe actualii transportatori dar şi cel al unor condiţii de transport cu scopul de a permite mai multor societăţi să participe la licitaţie iar concurenta să regleze din mers eventualele neajunsuri.

Din acest motiv Federaţia Operatorilor Români de Transport a declanşat o acţiune de protest în 19 judeţe ale ţării printre care şi judeţul Iaşi, unde a fost oprită circulaţia maşinilor de transport persoane.

Protestul a încetat la ora 14.00 iar activitatea a fost reluată după ce transportatorii au fost invitaţi la discuţii. Întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare în cadrul unei comisii a Parlamentului României.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI