17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Greva profesorilor, ziua 6: Furioşi din cauza ultimei oferte primite, manifestanţii l-au ironizat pe preşedintele ţării. Şcolile rămân închise, iar protestele continuă

Profesorii se pregătesc să intre în a doua săptămână de grevă. Sindicaliştii au crescut miza şi cer acum salarii majorate cu 25%. Exclus, le-a transmis premierul, care i-a acuzat voalat că vor să dea peste cap bugetul României. Furioşi, protestatarii au organizat ieri şi mai multe mitinguri, în zeci de oraşe şi I-au ironizat pe Klaus Iohannis.

Profesorii din Craiova l-au ironizat pe Klaus Iohannis. În timpul protestului de ieri, 2000 de protestatari au repetat melodia pe care copiii au fost puşi să o cânte joi preşedintelui, când era în vizită la o şcoală din Sibiu. Sunt furioşi după ultima ofertă primită de la guvern. Prime de 2.500 de lei pentru profesori şi lefuri mărite prin legea salarizării.

(…)

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de negocierile cu miniştrii şi premierul

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie: Atmosfera este tensionată. În spatele unor zâmbete se simt scrâşnetele. Le simţim în permanenţă. Declaraţii mai mult sau mai puţin hazardate, care nu fac altceva decât să irite. 

Printre cei 200 de mii de profesori care sunt în grevă, există, însă, şi unii care încep să cedeze.

Andreea Petrescu, reporter Observator: E deja a 5-a zi de când şcolile sunt închise. Dar avem semnale că de luni unii profesori vor reveni la catedră pentru a încheia situaţia şcolară a acelor elevi care se află în ultimii ani şi pentru care urmează examenele.

Sub presiunea profesorilor, premierul Nicolae Ciucă negociază cu elevii. Le-a trimis o scrisoare în care se declară responsabil pentru viitorul lor şi spune că această criză poate fi depăşită doar prin dialog.

Articolul integral pe Observator

Alte articole