16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023

Greva profesorilor. Peste 20.000 de angajaţi din învăţământ, aşteptaţi să participe la cel mai mare protest, în Piaţa Victoriei. Traseul manifestării

Greva profesorilor continuă. Luni, cadrele didactice au făcut mitinguri în faţa mai multor prefecturi. A fost încălzirea pentru marele miting de astăzi, din Piaţa Victoriei.

Se anunţă cel mai mare protest din sistemul de învăţământ. Peste 20.000 de angajaţi din toată ţara sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei. De la ora 11 se vor aduna participanţii, mai ales în zona dinspre Kiseleff în primul rând, iar de la ora 12 îi vom vedea umplând şi zona dinspre Bd. Aviatorilor şi Iancu de Huneoara.

De la ora 13 vor pleca în marş către Palatul Cotroceni, unde de la 15 liderii sindicatelor din Educaţie îşi doresc să se întâlnească cu Klaus Iohannis. Au trimis o solicitare de ieri şi iată că aşteaptă un răspuns din partea preşedintelui României. Au aceleaşi revendicări, vor un act normativ care să stabilească bine un salariu minim pentru sistemul de învăţământ si vorbim aici despre 3000 de lei pentru un profesor debutant. Mai apoi, în funcţie de fiecare grad, salariul să crească.

Nu sunt de acord cu negocierile pe care le-au avut vizavi de legea salarizării şi nici cu primele oferite deja de guvern, 1000 de lei şi 1500 de lei pe care ar trebui să îi justifice mai apoi. Sunt decişi să continue greva generală şi asta înseamnă că vom avea grevă generală cel mai probabil şi în această săptămână pentru că nu trebuie să uităm, minivacanţa de 1 iunie începe joi.

Continuarea pe Observator 

Alte articole