More

  Grevă la Serviciul de Ambulanță din Pașcani! Vezi care sunt nemulțumirile

  Array

  Timp de oră, angajații Serviciilor de Ambulanță din țară au intrat în grevă. Astfel, în intervalul orar 11 – 12, sirenele au sunat mai multe minute pentru a atrage atenția despre condițiile de muncă, mașinile de urgență care sunt din ce în ce mai vechi sau deficitul de personal. Protestul a avut loc și în județ dar și la Pașcani, perioadă în care doar cei care s-au aflat în timpul liber au protestat, mașinile de urgență participând la intervențiile solicitate. 

  Personalul ce lucrează la Serviciile Judeţene de Ambulanţă din țară au intrat joi, 28 septembrie în grevă, timp o oră pentru sesnibilizarea Guvernului privind soluționarea revendicărilor Federației Naționale Sindicale Ambulanță.

  Se solicită – stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017; situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă și deficitul de personal în Serviciile Publice de Ambulanţă.

  Și la Pașcani, persoanalul a participat la grevă. La sediul Serviciului, personalul de la Ambulanţă care a fost liber astăzi a venit să protesteze împreună cu ceilalţi angajaţi care sunt de servici. Pe parcursul intervalului orar 11:00 – 12:00 s-au auzit sirenele. De menționat că cei aflați la program au răspuns solicitărilor de urgență venite din partea apelului 112.

  Acesta este doar începutul, sindicaliștii având un calendar de proteste în caz de solicitările nu sunt rezolvate de Guvern.

  „Până în data de 04 octombrie 2017, dată la care aşteptăm un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de la Guvern, conducerea FNSAR va demara procedurile de strângere de semnături de la toţi membrii de sindicat în vederea organizării de acţiuni sindicale (MITINGURI si PROTESTE sindicale, GREVE de AVERTISMENT, şi chiar GREVĂ GENERALĂ) dacă se impune”, se arată în comunicatul Federației.

  Menționăm că nu de puține ori au fost aduse în atenția cetățenilor situațiile în care se afla personalul de la Serviciul de Ambulanță mai ales despre starea mașinilor care sunt vechi și e nevoie să fie înlocuite sau reparate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet