9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Grevă la Serviciul de Ambulanță din Pașcani! Vezi care sunt nemulțumirile

Timp de oră, angajații Serviciilor de Ambulanță din țară au intrat în grevă. Astfel, în intervalul orar 11 – 12, sirenele au sunat mai multe minute pentru a atrage atenția despre condițiile de muncă, mașinile de urgență care sunt din ce în ce mai vechi sau deficitul de personal. Protestul a avut loc și în județ dar și la Pașcani, perioadă în care doar cei care s-au aflat în timpul liber au protestat, mașinile de urgență participând la intervențiile solicitate. 

Personalul ce lucrează la Serviciile Judeţene de Ambulanţă din țară au intrat joi, 28 septembrie în grevă, timp o oră pentru sesnibilizarea Guvernului privind soluționarea revendicărilor Federației Naționale Sindicale Ambulanță.

Se solicită – stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017; situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă și deficitul de personal în Serviciile Publice de Ambulanţă.

Și la Pașcani, persoanalul a participat la grevă. La sediul Serviciului, personalul de la Ambulanţă care a fost liber astăzi a venit să protesteze împreună cu ceilalţi angajaţi care sunt de servici. Pe parcursul intervalului orar 11:00 – 12:00 s-au auzit sirenele. De menționat că cei aflați la program au răspuns solicitărilor de urgență venite din partea apelului 112.

Acesta este doar începutul, sindicaliștii având un calendar de proteste în caz de solicitările nu sunt rezolvate de Guvern.

„Până în data de 04 octombrie 2017, dată la care aşteptăm un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de la Guvern, conducerea FNSAR va demara procedurile de strângere de semnături de la toţi membrii de sindicat în vederea organizării de acţiuni sindicale (MITINGURI si PROTESTE sindicale, GREVE de AVERTISMENT, şi chiar GREVĂ GENERALĂ) dacă se impune”, se arată în comunicatul Federației.

Menționăm că nu de puține ori au fost aduse în atenția cetățenilor situațiile în care se afla personalul de la Serviciul de Ambulanță mai ales despre starea mașinilor care sunt vechi și e nevoie să fie înlocuite sau reparate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI