More

  Greva la Primărie, Starea Civilă şi Finanţele Locale

  Array

  Dacă mâine aveţi de rezolvat probleme la Primărie, Starea Civilă sau Finanţele Locală ar fi bine să le reprogramaţi. Pe parcursul zilei de marţi este programată greva generală în toată ţara în administratile locale şi centrale.
  La Paşcani sindicaliştii au hotărât să intre în greva după ce au strâns semnăturile necesare. Salariaţii vor veni la serviciu dar vor sta în fata Primăriei, nu în birouri, a anunţat liderul de sindicat Vasile Cardaş.
  Sindicaliştii solicita majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariaţii care primesc şi cei care nu-l primesc. Totodată, sindicalişti cer ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă.
  Şi la Hârlău funcţionarii publici vor fi în grevă. Totuşi, problemele importante, care nu suferă amânare, vor fi rezolvate, susţine primarul Radu Curca. La Târgu Frumos situaţia este diferită. Salariaţii Primăriei nu vor intra în greva pe motiv că nu au acordul Inspectoratului Teritorial de Muncă, susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei.
  Menţionăm că la Primăria Paşcani sunt 254 de salariaţi, inclusiv însoţitorii persoanelor cu handicap. Câteva zeci dintre ei sunt plătiţi cu salariul minim brut pe ţara, 1250 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI