19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Greva in „Republica Valea Seaca”. Functionarii nu acceptă regulile primarului interimar

  Ultimele știri

  Grevă ciudată la Primăria comunei Valea Seacă. Salariaţii instituţiei au refuzat să mai intre în birouri pe motiv că nu recunosc autoritatea consilierului primarului. Dis de dimineata ei s-au adunat în fata sediului şi au cerut edilului actele doveditoare şi fişa postului ale principalului sau sfătuitor. Funcţionarii se plâng ca sunt puşi să semneze tot felul de acte şi dacă refuza sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară. Tot ei îl acuză pe omul primarului că cotrobăie suspect prin actele instituţiei.
  Salariaţii nu vor să reia lucrul decât după o discuţiei cu prefectul judeţului. Ei vor să află dacă angajarea noului consilier a primarului este legală şi dacă trebuie să asculte de el.
  Este vorba despre Gheorghe Chiuariu, plătit cu peste 4000 de lei pe lună pentru a face regulă în Primărie. El susţine că este de profesie jurist şi că are 32 de ani de experienţă în administratie.
  Primarul spune că protestul are conotaţii politice şi că salariaţii ar fi fost instigati chiar de secretarul Primăriei, Valeriu Nistor, revenit din concediu medical.
  La rândul său secretarul instituţiei spune că nu a fost de acord cu angajarea unui alt consilier personal al primarului pe motiv că fostul consilier. Ion Potolinca trebuie repus în functie, în urma unei hotărâri judecătoreşti. El a fost dat afară de primarul suspendat Valeriu Roman, se pare fără respectarea procedurilor legale.

  Cei care au de suferit sunt chiar contribuabili. Cei care au venit astăzi să iaşi achite impozitele sau după diverse acte au fost nevoiţi să facă cale întoarsă. Oamenii cred că administratia din Valea Seacă trebuie schimbată din temelii pentru că majoritatea de acolo sunt corupţi ori incompetenţi. Mai mult cetăţenii se plâng de comportamentul funcţionarilor care vorbesc urât şi nu le rezolva la timp problemele.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet