11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Greva in primarii pentru salarii mai mari

Greva timida la Primaria Pascani. Azi dimineata cativa salariati ai institutiei au iesit din birouri si s-au adunat pe holul de langa Registratura. Ei au protestat solicitat acordarea tichetelor de masă şi creşteri salariale. Greva de avertisment a fost organizata in primariile si consiliile judetene din 38 de judete ale tarii astazi intre orele 10.00 -10.30.

Protestele de astazi au fost organizate pentru ca nici una dintre solicitari nu a fost solutionata de Guvern, spun sindicalistii. Ei solicita ca incepand din acest an sa fie acordate tichete de masa si norma de hrana pentru toti salariatii din adminsitratia publica locala, in limita bugetelor alocate. Mai mult, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie solicita si cresterea salariilor mici din Primarii prin aplicare prevederilor Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Mentionam ca in cadrul Primariei Pascani lucreaza 107 functionari publici si alte 80 de posturi sunt ocupate de personalul contractual. Actiuni similar de protest au avut loc si in Primariile din Targu Frumos si Harlau.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow