More

  Grevă în administrația locală. Vezi ce spun cetățenii

  Array

  Grevă în administrația locală

  Grevă în administrația locală. Sute de mii de funcționari publici nu au lucrat astăzi cu publicul, iar cetățenii care au avut treabă la Primărie, Finanțele Locale sau la Evidența Populației și-au reprogramat vizita pe altă zi, chiar dacă majoritatea dintre ei au venit din comunele din împrejurimi.

  Acesta a fost mesajul găsit de toți cetățenii care astăzi, 12 iulie, au avut de rezolvat probleme la Primării, la Finanțe sau la Evidența Populației. De dimineață până la finalizarea programului, funcționarii publici nu au lucrat cu publicul. Vasile Cardaș, liderul de sindicat de la Primăria Pașcani spune că angajații instituțiilor publice au venit la program, însă, cum s-a întâmplat la nivel de țară, ei au stat în birouri și au rezolvat probleme la nivel de instituție.

  Dacă la Primărie și Evidența Populației ușile au fost deschise, la Finanțele Locale din Pașcani, lacătul era pus. Mulți au tras de ușă degeaba, chiar dacă au avut probleme urgente de rezolvat.

  Și Sericiul de Evidență a Populației a fost luat cu asalt de către cetățeni. Chiar dacă unii știau de acest eveniment, au venit totuși să vadă cu ochii ei dacă funcționarii nu lucrează. Au făcut calea întorasă, chiar dacă au venit de la zeci de km distanță. Unii au și dat dreptate funcționarilor de a refuza să muncească.

  Vasile Cardaș spune că cel mai probabil pe 19 iulie va avea loc o nouă zi de grevă, la nivel național, iar activitatea din administrațiile publice va fi din nou paralizată. Greva s-a desfășurat fără incidente.

  Sindicaliştii reclamă că acordul pe care urmau să îl încheie, vineri, 8 iulie, cu ministrul Dragoş Pîslaru a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită pentru a suspenda protestele, niciuna dintre revendicările angajaţilor din administraţie, printre care creşteri salariale de cel puţin 25 la sută şi vouchere de vacanţă, nefiind prevăzută.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cercetătorii au descoperit „veriga lipsă” care poate explica erele glaciare de pe Pământ. Paradoxal, e legată de topirea ghețarilor

  Mecanismele precise care au dus la apariția epocilor glaciare nu sunt pe deplin înțelese, dar oamenii de știință spun că au găsit acum o...

  Cate doze primeste Pascaniul, Targu Frumos si Harlau, pentru vaccinare

  Pentru etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 în judeţul Iaşi, pe platforma de programare pentru vaccinare erau ocupate 17.201 locuri din cele estimate...

  Azi se deschid la Universitatea Al. I. Cuza cursurile de limbi străine contra cost

  Centrul de Limbi Străine şi Formare Continuă al Universităţii „Al.I. Cuza” anunţă deschiderea înscrierilor, începând de astăzi, la o nouă sesiune a cursurilor de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI