21.9 C
Paşcani
joi, august 18, 2022
Array

Greva grefierilor. O oră de protest pentru condiții de muncă decente

- Advertisement -

Aproape 40 de grefieri au protestat ieri după-amiază în fața Judecătoriei Iași,timp de 30 de minute. Astfel, angajații instanțelor ieșene s-au alăturat protestelor inițiate de colegii din București, Timișoara, Brăila, Tulcea, Slatina, Urziceni sau Slobozia. Grefierii sunt nemulțumiți de inechitățile salariale și de condițiile de muncă.

„Suntem nemulțumiți din cauza refuzului nejustificat de a pune în aplicare hotărârea nr. 794 / 15 decembrie 2016 a Curții Constituționale a României. Am înghețat 30 de minute în frigul de afară tocmai din pricina aceasta”, a declarat un grefier ieșean.

Pe 15 decembrie 2016, Curtea Constituțională a respins excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 31, alin. 14, din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2015, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, excepţie ridicată de Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, CCR a respins o altă excepţie de neconstituţionalitate ridicată în acelaşi dosar şi a constatat că dispoziţiile art. 31, alin. 11 şi 13, din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2015, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare „sunt constituţionale în raport cu criticile formulate”. OUG 57/2015 face referire la modul în care sunt remunerați și grefierii.

Sursa

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow