22.7 C
Paşcani
vineri, mai 20, 2022
Array

Gratis cu trenul pe ruta Pașcani – Iași

O ACTIUNE a politistilor din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi a aratat ca iesenii circula in continuare cu „nasul”. In cateva ore in care au patrulat prin trenuri, oamenii legii au depistat 133 de persoane care circulau fara bilet.

„43 de politisti din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Iasi au desfasurat doua ACTIUNI cu efective marite în zona de responsabilitate, pentru prevenirea calatoriilor frauduloase, mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica, combaterea fenomenului infractional si contraventional. Astfel, au fost patrulate 71 de trenuri de calatori si 30 de statii/triaje. Au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 2.050 lei. Au fost depistati în total 133 calatori fraudulosi”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

Politistii au patrulat, in special, pe ruta Iasi – Pascani.

„De asemenea, având în vedere încalcarile legislatiei în vigoare referitoare la transportul de persoane în regim de taxi în zona garilor si aeroporturilor, politistii de la transporturi împreuna cu cei de la rutiera si cu sprijinul reprezentantilor Registrului Auto Român, Directiei Generale a Finantelor Publice, Serviciului de Metrologie Legala, Inspectoratului Teritorial de Munca au actionat pentru depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, precum si sanctionarea celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare, calitatea serviciilor, ori nu respecta locurile special amenajate pentru asteptarea clientilor.

În urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 95 sanctiuni contraventionale, în valoare de 11.250 lei”, au spus politistii. Spre exemplu, soferul unui auto echipat taxi a fost depistat în rondul statiei C.F. Iasi, fara a avea în autoturism stingatorul auto, iar trusa de prim ajutor avea termenul de valabilitate expirat. Autoturismul avea si o anvelopa uzata peste limita admisa si defectiuni la sistemul de iluminare. Soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 360 lei si a ramas fara certificatul de înmatriculare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow