24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Grădiniță modernă la Deleni cu săli de clasa, de joacă și plasme pentru 150 copii

fashiondays.ro
elefant.ro
creditprime.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/
credius.ro
vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Emoţii şi bucurie pentru cei aproximativ 150 de prichindei din comuna Deleni. De mâine vor învaţa într-o grădiniţă nouă complet mobilată și utilată. Clădirea, începută din 2013 a fost finalizată, iar astăzi administraţia locală, un sobor de preoţi alături de părinţi şi copii au participat la inaugurarea lucrării.

Nouă grădiniţă are 6 încăperi, 5 dintre ele săli de clasă dotate cu mobilier, table, dar şi plasme cu acces la internet, însă nu lipseşte spaţiu de joacă, o camera fiind amenajată în acest sens. De asemenea, clădirea are grupuri sanitare la standarde europene dar şi sistem de supraveghere video, iar accesul în incinta construcţiei se face pe bază de cartelă.

În sălile de clasă, astăzi, prichindeii au fost aşteptaţi cu un ou de ciocolată. Nici ei nu au fost mai prejos şi au pregătit momente artistice de dans şi cântec popular, bineînţeles costumaţi în portul tradiţional românesc.

Un alt obiectiv inaugurat azi a fost Biblioteca din comună, situată lângă grădiniţă şi recent construită. Aceasta are două încăperi. Într-una se află rafturi cu sute de volume pentru toate categoriile de vârstă, iar într-o sală alăturată “Sala de lectură” unde pasionaţii de proză pot răsfoi volumele împrumutate sau pot naviga pe internet la unul dintre cele 5 calculatoare disponibile.

Valoarea investiţiei este de 500 mii euro. Proiectul este finanţat aproximativ 80 % din bugetul local, restul banilor fiind alocaţi de Ministerul Dezvoltării.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI