More

  Gradinita este un nou pas in viata copilului tau. Ce sfaturi iti dau specialistii

  Array

  Foarte multi pascaneni isi vor duce pentru prima data copiii la gradinita in acest an. Parintii trebuie sa stie ca aceasta noua etapa din viata celor mici nu este chiar una usoara.

  Mersul la grădiniţă este un test greu de trecut pentru o parte dintre copii. Acest episod din viaţa lor poate fi chiar traumatizant, dacă părinţii nu le acordă timp şi nu acţionează cu răbdare, înţelegere şi delicateţe.
  Înainte de a-l duce la , părintele trebuie să-l pregătească pe micuţ cu noul mediu în care îşi va petrece câteva ore din zi, alături de persoane necunoscute, cel puţin la început. De aceea, întâi de toate, părintele trebuie să îşi facă timp pentru copil, să îi dedice aproape toată atenţia şi să îi explice tot ce i se va întâmplă în “noua viaţă”.

   

  Este prioritar ca parintele să intre în ritmul şi programul copilului. Să nu-l introducă pe copil în programul lui de adult, ci să se introducă el în programul copilului. Se trezeşte odată cu copilul, se duce la grădiniţă, îşi face timp să îl ia de la grădiniţă. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru copil. Când vine acasă, părintele intră în programul şi cheful copilului.

  Pentru orice copil este importantă socializarea, iar grădiniţa îi permite copilului să socializeze. Îi permite copilului să experimenteze modele comportamentale prin prisma jocului, care apoi, ca adult, îi vor folosi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  Tânăr de 26 de ani, prins băut la volan

  La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DE 58 în comuna Cotnari, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. //

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut (INS)

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut, în creştere de la 3,9% în anul precedent, iar nivelul cel mai ridicat (17,3%) a fost consemnat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet