27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Gradinita este un nou pas in viata copilului tau. Ce sfaturi iti dau specialistii

Foarte multi pascaneni isi vor duce pentru prima data copiii la gradinita in acest an. Parintii trebuie sa stie ca aceasta noua etapa din viata celor mici nu este chiar una usoara.

Mersul la grădiniţă este un test greu de trecut pentru o parte dintre copii. Acest episod din viaţa lor poate fi chiar traumatizant, dacă părinţii nu le acordă timp şi nu acţionează cu răbdare, înţelegere şi delicateţe.
Înainte de a-l duce la , părintele trebuie să-l pregătească pe micuţ cu noul mediu în care îşi va petrece câteva ore din zi, alături de persoane necunoscute, cel puţin la început. De aceea, întâi de toate, părintele trebuie să îşi facă timp pentru copil, să îi dedice aproape toată atenţia şi să îi explice tot ce i se va întâmplă în „noua viaţă”.

 

Este prioritar ca parintele să intre în ritmul şi programul copilului. Să nu-l introducă pe copil în programul lui de adult, ci să se introducă el în programul copilului. Se trezeşte odată cu copilul, se duce la grădiniţă, îşi face timp să îl ia de la grădiniţă. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru copil. Când vine acasă, părintele intră în programul şi cheful copilului.

Pentru orice copil este importantă socializarea, iar grădiniţa îi permite copilului să socializeze. Îi permite copilului să experimenteze modele comportamentale prin prisma jocului, care apoi, ca adult, îi vor folosi.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...