1.9 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Gradinița din Soci se transformă în centru social

Scaderea natalitatii duce la inchiderea gradinitelor. Aceasta masura s-a luat si intr-o localitate din apropierea Pascaniului. Cladirea urmeaza sa fie transformata intr-un centru social unde se vor organiza diferite activitati. Prescolarii vor merge la cursuri in scoala din sat.

Gradinitele se inchid rand pe rand din cauza lipsei de copii. O astfel de decizie a fost luata de curand in Consiliul Local din Miroslovesti. Alesii au aprobat ca o cladire cu un etaj, care odata era plina de copii, sa fie transformata in centru social. Este vorba despre gradinita din Soci, un imobil mult prea mare pentru cati prescolari sunt acum in localitate.

Totodata, costurile pentru utilitati erau mult prea mari iar spatiul folosit, prea putin. Din 2013, gradinita a fost inchisa, iar copiii invata acum in scoala de alaturi.

La baza acestui demers stau si statisticile privind numarul de copii din comuna. Daca in urma cu aproape 50 de ani, in scoala generala de la Miroslovesti erau peste 400 de copiii, acum in toata comuna sunt aproape 470 in invatamantul scolar si prescolar.

Mentionam ca gradinita a fost infiintata in 1967, iar timp de zeci de ani, spatiul cladirii a fost umplut de numarul mare de copii.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow