0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Grădinița cu program normal din Hârlău închisă pentru două săptămâni. Care este situatia în școlile din județ

Apar tot mai multe cazuri de infectari in unitatile de invatamant, iar cursurile online revin in actualitate. La Harlau, Gradinita cu Program Normal si-a inchis portile dupa numai doua saptamani de la deschidere. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a luat marti, 28 septembrie, o hotarare in acest sens. Gradinita va ramane inchisa pentru o perioada de 14 zile, dupa ce s-au confirmat sase infectari in randul personalului si un copil.

 


Din cele sase grupe de gradinita, doua continua activitatile de acasa in sistem asincron, primind pachete educationale.

Situatia in scoli, sustinuta de cifrele trimise de Directia de Sanatate Publica Iasi, pare sa fie tot mai grava de la o zi la alta. Marti, 28 septembrie, numarul anteprescolarilor si prescolarilor confirmati COVID 19 era de 15, al elevilor 330, cadre didactice 65 si personal auxiliar 24.

59 de grupe de gradinita si clase din invatamantul primar au cursurile suspendate, in timp ce la gimnaziu, liceu, profesional sau postliceal, 196 de clase invata in online.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, miercuri, că sunt luate în calcul mai multe variante de lucru privind situația școlilor în următoarea perioadă, una dintre ele fiind aceea de a fi decuplate de rata de incidență, iar copiii să meargă la școală cu prezență fizică chiar dacă se depășește 6 la mie, informeaza Observator.

”Sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este să decuplăm de rata de incidenta. De fapt, modalitatea prin care copiii să meargă la școală să fie altfel reglementată. In sensul în care indiferent de rata de incidență, copiii să meargă la scoala cu prezență fizică și să existe o monitorizare foarte riguroasă de identificare a cazurilor pozitive. Se vor închide evident acele clase unde sunt identificate cazuri. Dacă într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învățământ, chiar dacă rata e de peste 6 la mie, atunci școala poate să continue pentru că acolo nu sunt cazuri. Poate părinții au fost mai responsabili, copiii au respectat regulile. Suntem într-o altă perioadă a pandemiei”, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de sursa mentionata.

Mentionam ca municipiul Pascani se afla in scenariul galben, iar in comunele din imprejurimi situatia pare sa fie sub control deocamdata. In schimb, orasul Harlau are o incidenta de aproape 6/la mia de locuitori, iar Targu Frumos se apropie de 5.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Demersuri pentru un nou sediu de primărie, la Miroslovești

Se fac demersuri pentru un sediu nou de primarie in comuna Miroslovesti. In sedinta de Consiliu Local...

FOTO | Primul episod de iarnă din acest sezon. Nu au fost probleme în Pașcani și împrejurimi

A fost primul episod de iarna adevarata in Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, din...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, în Pașcani

Atentie la drum, mai ales atunci cand este vreme rea iar vizibilitatea redusa. O soferita in varsta...

VIDEO | O nouă campanie de informare privind colectarea deșeurilor în municipiul Pașcani – vegetație uscată și voluminoase

Administratia locala din Pascani a demarat o noua campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI