20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Grădinița Boșteni va fi transformată în centru de zi

Grădinița din suburbia Boșteni va fi transformată în centru de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilități. Schimbarea va fi făcută în cadrul proiectului de închidere a Centrului Rezidențial ”Sf.Nicolae” Pașcani, ce mai presupune și construirea a două căsuțe de tip familial pentru mutarea copiilor din actuala locație.

Trei proiecte de hotărâre în acest sens au fost votate în ședința Consiliului Județean Iași, ce a avut loc săptămâna trecută la Scobinți.

Așadar, în ceea ce privește schimbarea destinației grădiniței din Boșteni, în centrul de zi cu denumirea „Speranța”, clădirea va fi mai întâi reabilitată, modernizată și extinsă, iar suprafață finală va fi de 581 de mp.

Conform notei de prezentare a proiectului, capacitatea Centrului de Zi de recuperare va fi de 45 de beneficiari și va furniza terapii de abilitare/reabilitare (consiliere psihologică și socială, logopedică, psihopedagogică, kinetoterapie, meloterapie, asistență medicală, stimulare senzorială, fiziokinetoterapie, artterapie, terapie ocupațională) beneficiarilor din CTF și, în limita locurilor disponibile, copiilor din comunitate care necesită astfel de terapii.

Planul de închidere a Centrului Sfântul Nicolae din Pașcani, care ocrotește în prezent 36 de copii, mai prevede și construirea a două căsuțe de tip familial, care vor găzdui câte 12 copii în fiecare imobil. Una dintre acestea va fi pe strada Ion Creangă cu o suprafață de 401 mp și cealaltă pe strada Independenței, cu o suprafață de 501 mp.

Contractul de finanțare a fost semnat în luna iulie a.c, valoarea investiției este de peste 4,8 milioane de lei inclusiv TVA, bani guvernamentali, iar închiderea centrului are că termen decembrie 2023/

De precizat este faptul că actuala clădire unde este centrul, pe strada Nicolae Iorga, a fost cumpărată în anul 2000 cu 150.000 de dolari printr-un proiect al Ministerului Muncii și va fi transformată într-un centru pentru adulți cu dizabilități.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow