6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Goana după paşaport – Iaşul, campion naţional. Locuri libere, abia la vară

Conflictul armat din ţara vecină pare să fi băgat în sperieţi o bună parte a populaţiei. Deşi nu e prea clar cu ce te poate ajuta documentul în cazul unei presupuse invazii, locurile pe platforma de programări pentru paşapoarte se ocupă văzând cu ochii în întreaga ţară. În Iaşi, mai găsiţi loc abia la vară, iar în judeţele din jur, în mai sau chiar şi luna viitoare. de altfel, aglomeraţia de la Iaşi, un judeţ mare ca populaţie, este printre cele mai ridicate din ţară. Anul trecut, timpul de aşteptare pentru depunerea dosarului era de numai două săptămâni.

„Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Iaşi lucrează la capacitate maximă, fiind depuse peste 450 de cereri în fiecare zi”, precizează directorul serviciului, cms. şef Nicoleta Nistor, într-o informare de presă.

Zilnic sunt puse la dispoziţie locuri suplimentare pe platforma de programare online, adaugă ea, amintind că solicitările de paşapoarte se pot depune în orice judeţ al ţării, indiferent de localitatea de domiciliu.

Fără bonuri de ordine la instituţie

De câteva zile, oamenii iau cu asalt sediul Serviciului Paşapoarte din bd. Primăverii. „Asaltul” se desfăşoară în mediul virtual însă, pentru că, din cauza pandemiei, a fost eliminată eliberarea de bonuri de ordine celor care se prezintă fără programare. Totuşi, nu este clar dacă ridicarea bruscă a aproape tuturor restricţiilor începând de astăzi va permite reluarea primirii unui număr de dosare şi fără programare.

Altfel, ieri-dimineaţă mai erau locuri libere pentru Iaşi pe platforma www.epasapoarte.ro doar în ultimele două zile ale lunii mai. Până seara, „s-au dat” şi acestea, iar următoarele locuri libere le mai găsiţi la primele ore ale zile de azi abia pentru joi, 2 iunie (doar 3 rămase). Şi această pagină de internet a fost luată cu asalt în ultima vreme. Din această cauză, alaltăieri nu a funcţionat, iar ieri s-au putut face programări doar din când în când.

CITESTE CONTINUAREA PE ZIARULDEIASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow