9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Ghiocei și urzici în mijlocul iernii

- Advertisement -

Vremea de primavara din ultimele zile i-a facut pe pascaneni sa iasa la plimbare, cu mic, cu mare. Daca anul trecut, in aceeasi perioada, ieseau din casa, de nevoi, pentru mici cumparaturi, din cauza gerului, azi de exemplu, Esplanada din Zona Vale a Municipiului era plina de oameni iesiti la plimbare pentru a se bucura de aerul cald. Mai mult, temperaturile de primavara din luna ianuarie au dus la un fenomen cu care localnicii nu s-au mai intalnit niciodata.

cald iarna 1

Cu toate ca ne aflam la mijlocul lunii ianuarie, temperatura aerului a ajuns in ultimele zile si la 10 grade Celsius. In curtile localnicilor au inflorit ghioceii si au inmugurit majoritatea copacilor. Mai mult decat atat, au aparut si urzicile, iar in gradinile gospodarilor patrunjelul e verde.

cald iarna 2

Daca anul trecut, masinile si cetatenii abia circulau prin oras, din cauza stratului gros de zapada, acum, multi tineri au renuntat la hainele si incaltarile groase si au iesit la plimbare in bluza si adidasi.

cald iarna 3

Pascanenii se bucura de vreme frumoasa, insa spun ca nu au mai intalnit asa ceva si nici nu face bine la sanatate si agricultura.

Ei isi aduc aminte de iernile grele, cu ger naprastic si zapada de zeci de centimetri.

Vremea neobisnuita pentru inceputul lui ianuarie se datoreaza unui curent de aer cald venit dinspre Mediterana. Iar fenomenul se va prelungi pana la sfarsitul saptamanii.
Potrivit meteorologilor, in Moldova mediile valorilor maxime vor oscila între 6 si 3 grade Celsius in aceasta saptamana. În săptămâna următoare, temperaturile vor coborî treptat spre valori apropiate de normalul perioadei. Evoluţia temperaturilor nocturne va fi asemănătoare, iar cele mai friguroase nopţi vor fi la începutul şi la sfârşitul intervalului. După data de 16 ianuarie vor fi posibile precipitaţii slabe, la început sub formă de ploaie, apoi trecător şi lapoviţă şi ninsoare.

Materialul video poate fi vizionat pe www.bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow