More

  Ghid practic: sfaturi pentru a accesa mai ușor fonduri nerambursabile prin proiecte europene

  Array

  În mediul business și nu numai, intervine deseori o provocare: cea de a găsi finanțare și fonduri pentru anumite proiecte de dezvoltare. În condițiile în care există în prezent numeroase programe prin care pot fi acordate fonduri nerambursabile pentru diverse proiecte europene, rămâne o singură problemă: cum pot fi acestea accesate mai ușor?

  Dacă luăm ca exemplu Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 prezentat în detaliu în cadrul website-urilor www.inforegionordest.ro și www.adrnordest.ro, este evident faptul că accesarea fondurilor implică o serie de eforturi. Ghidurile complete disponibile în cadrul acestor platforme aduc însă lămuriri suficiente cu privire la orice aspect. Totuși, există o serie de sfaturi ce pot fi puse în aplicare pentru a accesa mai ușor fondurile nerambursabile oferite prin POR 2014-2020. Care sunt acestea? Experții ADR Nord-Est ne-au oferit câteva lămuriri.
  #1 Asigură-te de faptul că afacerea este viabilă din punct de vedere economic!
  Pentru acest aspect trebuie avute în vedere o serie de elemente ce caracterizează viabilitatea economică. Mai exact, trebuie văzut dacă există piață pentru serviciile sau produsele propuse, care sunt concurenții, ce costuri de funcționare implică proiectul și care este fluxul de numerar pe care îl va genera.
  De regulă, finanțarea nerambursabilă pentru proiecte europene nu vizează investiții sporadice, principalul obiectiv al programelor precum POR 2014-2020 fiind de a crea o economie viabilă, de a îmbunătăți calitatea vieții și de a susține dezvoltarea pe multiple domenii de activitate.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet