17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Ghid practic: sfaturi pentru a accesa mai ușor fonduri nerambursabile prin proiecte europene

În mediul business și nu numai, intervine deseori o provocare: cea de a găsi finanțare și fonduri pentru anumite proiecte de dezvoltare. În condițiile în care există în prezent numeroase programe prin care pot fi acordate fonduri nerambursabile pentru diverse proiecte europene, rămâne o singură problemă: cum pot fi acestea accesate mai ușor?

Dacă luăm ca exemplu Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 prezentat în detaliu în cadrul website-urilor www.inforegionordest.ro și www.adrnordest.ro, este evident faptul că accesarea fondurilor implică o serie de eforturi. Ghidurile complete disponibile în cadrul acestor platforme aduc însă lămuriri suficiente cu privire la orice aspect. Totuși, există o serie de sfaturi ce pot fi puse în aplicare pentru a accesa mai ușor fondurile nerambursabile oferite prin POR 2014-2020. Care sunt acestea? Experții ADR Nord-Est ne-au oferit câteva lămuriri.
#1 Asigură-te de faptul că afacerea este viabilă din punct de vedere economic!
Pentru acest aspect trebuie avute în vedere o serie de elemente ce caracterizează viabilitatea economică. Mai exact, trebuie văzut dacă există piață pentru serviciile sau produsele propuse, care sunt concurenții, ce costuri de funcționare implică proiectul și care este fluxul de numerar pe care îl va genera.
De regulă, finanțarea nerambursabilă pentru proiecte europene nu vizează investiții sporadice, principalul obiectiv al programelor precum POR 2014-2020 fiind de a crea o economie viabilă, de a îmbunătăți calitatea vieții și de a susține dezvoltarea pe multiple domenii de activitate.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow