15.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Gest impresionant facut de catre un grup de elevi si cadre didactice de la Liceul Teoretic “Miron Costin”. VIDEO

In fiecare an, de 5 ani de zile elevii si cadrele didactice de la Liceul Teoretic “Miron Costin”, se organizeaza in asa fel incat, sa ajute familiile nevoiase din Pascani sau din jurul Pascaniului. Activitatea poarta numele de “Saptamana donarii de legume si fructe”, iar in luna noiembrie si in postul Craciunului a fiecarui an, elevii aduna legume si fructe pe care le doneaza familiilor nevoiase. Impresionant este faptul ca acesti copii, alaturi de cadrele didactice fac acest tip de gesturi fara a-si face vreun fel de campanie electorala, sau vreo activitate politica, ci pur si simplu doneaza din suflet oamenilor mai saraci decat ei, dand un exemplu comunitatii.

Astfel, astazi 22 noiembrie 2012, dis de dimineata copiii si-au adunat fructele si legumele, le-au pus in sacose si au pornit catre localitatea Cozmesti. Aici, preotul satului Vasile Ghiorghiu, ii astepta pentru a-i ghida catre familiile mai putin norocoase care habar nu aveau de surpriza pregatita de catre elevi. In cateva ore tinerii, alaturi de cadre didactice si preot au vizitat 10 familii nevoiase carora le-au facut o  mare bucurie.

Una dintre familiile vizitate este familia Florian, care locuieste intr-o casa mica alaturi de cei 5 copii. Familia o duce foarte greu, traieste din alocatiile copiilor care insumate ajung la 350 ron si din bucata de pamant pe care o au. Ei s-au arat foarte multumiti de gestul pe care l-au facut copiii de la Liceul “Miron Costin” Pascani.

Mergem mai departe si ajungem la familia Fierariu, ai carei membri numerosi lucrau de zor prin curte. Stam de vorba cu Ilie Fierariu, fiul cel mai mare al familiei formate de 11 membri, care este placut impresionat de gestul facut de catre elevii pascaneni. Tot el spune ca familia lor supravietuieste prin munca si prin banii primiti din alocatiile copiilor.

Una din familiile care o duce cel mai greu din localitatea Cozmesti este familia Ioanitoaia, care locuieste alaturi de cei 5 copii intr-o casa derapanata, fara curent electric.  Familia supravietuieste din alocatia de 160 ron a copiilor, iar tatal copiilor si-a abandonat familia. Claudia Ioanitoaia a multumit elevilor pentru cadoul primi, carora le-a urat mult succes la scoala.

Mentionam ca in aceasta activitate au fost implicati peste 100 de elevi ai Liceul Teoretic “Miron Costin”, si o serie de cadre didactice: Carmen Pasat, Monica Ghiorghiu, Carmen Apostol si Natalia Produ. Cei implicati in aceasta frumoasa campanie se gandesc deja sa repete gestul, de Craciun cand vor sa duca familiilor nevoiasi imbracaminte si incaltaminte.

Alte articole