13.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Gest de solidaritate la Soci: case construite pentru doi tineri saraci

Doi tineri saraci din Soci, iesiti dintr-un centru de plasament, au primit ajutor din partea unor oameni cu suflet si a administratiei locale pentru a avea un acoperis deasupra capului. Preotul din sat a reusit sa convinga autoritatile locale si Mitropolia Moldovei sa ajute financiar pentru construirea a doua case, astfel incat cei doi sa poata avea un trai de viata normal.
Mihai Ungureanu si Constantin Nica, amandoi in varsta de 20 ani au ramas pe drumuri de la varsta majoratului. Pentru ca nu au avut unde sa se duca, au venit la casele batranesti si parasite din Soci ale bunicilor plecati din aceasta lume. Timp de doi ani, fiecare au locuit si vara si iarna in conditii greu de imaginat, insa au reusit sa castige increderea oamenilor.

Pe Mihai viata l-a incercat greu. Mama lui l-a parasit si l-a lasat in grija tatalui, care spune el, consuma alcool peste masura. Asa a ajuns intr-un centru de plasament, unde a stat pana la 18 ani. Apoi, s-a mutat intr-o casuta saracacioasa din lut si barne, fara curent electric, la Soci.

Singurii bani pe care ii are sunt de la ajutorul social: 120 lei. Astfel ca este nevoit sa munceasca cu ziua pe la oameni din sat pentru a avea bani de mancare .
Preotul din sat, Romica Siminciuc, a sesisat autoritatile din comuna despre acest caz, iar la scurt timp s-au gasit si fonduri pentru a construi cate o casa cu doua camere si un hol. De la bugetul local si Mitropolie s-a alocat cate 2.500 lei, iar o familie din sat a donat 6.000 lei. Acum, constructia a inceput sa prinda contur.

Cu toate ca o duce greu, Mihai nu se plange. Are inima trista doar pentru ca a fost despartit de sora mai mica, Denisa, despre care nu stie decat ca se afla la Harlau, la o familie adoptiva.

Cea de-a doua casa este deja finalizata, iar baiatul de aceeasi varsta, Constantin Nica, locuieste deja acolo. Aceste sunt doua cazuri fericite, in care tinerii care locuiesc la centrele de plasament primesc ajutor si dupa implinirea varstei de 18 ani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI