8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Gest de solidaritate la Soci: case construite pentru doi tineri saraci

Doi tineri saraci din Soci, iesiti dintr-un centru de plasament, au primit ajutor din partea unor oameni cu suflet si a administratiei locale pentru a avea un acoperis deasupra capului. Preotul din sat a reusit sa convinga autoritatile locale si Mitropolia Moldovei sa ajute financiar pentru construirea a doua case, astfel incat cei doi sa poata avea un trai de viata normal.
Mihai Ungureanu si Constantin Nica, amandoi in varsta de 20 ani au ramas pe drumuri de la varsta majoratului. Pentru ca nu au avut unde sa se duca, au venit la casele batranesti si parasite din Soci ale bunicilor plecati din aceasta lume. Timp de doi ani, fiecare au locuit si vara si iarna in conditii greu de imaginat, insa au reusit sa castige increderea oamenilor.

Pe Mihai viata l-a incercat greu. Mama lui l-a parasit si l-a lasat in grija tatalui, care spune el, consuma alcool peste masura. Asa a ajuns intr-un centru de plasament, unde a stat pana la 18 ani. Apoi, s-a mutat intr-o casuta saracacioasa din lut si barne, fara curent electric, la Soci.

Singurii bani pe care ii are sunt de la ajutorul social: 120 lei. Astfel ca este nevoit sa munceasca cu ziua pe la oameni din sat pentru a avea bani de mancare .
Preotul din sat, Romica Siminciuc, a sesisat autoritatile din comuna despre acest caz, iar la scurt timp s-au gasit si fonduri pentru a construi cate o casa cu doua camere si un hol. De la bugetul local si Mitropolie s-a alocat cate 2.500 lei, iar o familie din sat a donat 6.000 lei. Acum, constructia a inceput sa prinda contur.

Cu toate ca o duce greu, Mihai nu se plange. Are inima trista doar pentru ca a fost despartit de sora mai mica, Denisa, despre care nu stie decat ca se afla la Harlau, la o familie adoptiva.

Cea de-a doua casa este deja finalizata, iar baiatul de aceeasi varsta, Constantin Nica, locuieste deja acolo. Aceste sunt doua cazuri fericite, in care tinerii care locuiesc la centrele de plasament primesc ajutor si dupa implinirea varstei de 18 ani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow