27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Gerul Bobotezei vine peste Iaşi la noapte: minus 25 de grade. CE SĂ FACEȚI!

Aerul de origine polară va aduce şi ninsori, dar şi vijelii puternice, care ar putea bloca drumuri. Unde puteţi afla, la nevoie, informaţii despre starea drumurilor?

Iarna ajunge la Iaşi în chiar ziua de Bobotează. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben pentru ziua de azi, fiind aşteptate ninsori însemnate cantitativ şi local viscolite, rafalele de vânt putând ajunge la 50-70 km/h. Vremea rea se va prelungi până cel puţin mâine dimineaţă, viteza vântului urmând să scadă până la 50-55 km/h, dar tempe­raturile putând scădea până la -15, şi chiar -25°C, la nivelul temperaturii resimţite efectiv.

Prefectul Marian Grigoraş a convocat ieri-dimineaţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), autorităţile locale declarându-se pregătite să întâmpine iarna.

„Ca o concluzie, după desfăşu­rarea acestei şedinţe, rezultă că, la nivelul judeţului, atât structurile Ministerului Afacerilor Interne im­plicate, cât şi celorlalte structuri ale CJSU cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă sunt pregătite să acţio­neze, în contextul fenomenelor meteorologice prognozate. Un rol deosebit în gestionarea situaţiilor de urgenţă îl au comitetele locale existente la nivelul fiecărei comune, oraş sau municipiu. În urma şedinţei CJSU, la fiecare primărie din judeţ au fost transmise adrese cu măsurile care trebuie luate în următoarea peri­oadă“, a declarat prefectul.

Cetăţenilor care folosesc alte me­tode de încălzire decât sistemul centralizat li se recomandă verificarea, curăţarea şi repararea coşurilor de fum. Sobele nu trebuie supraîncărcate, iar uşiţa acestora trebuie să fie permanent închisă. Pentru a preveni incendiile provocate de scântei, se recomandă aşezarea unei tăviţe metalice în faţa sobei. În apropierea acesteia nu trebuie aşezate materiale combustibile. Focul din sobă trebuie stins pe timpul nopţii sau înainte de a părăsi locuinţa.

Măsuri similare trebuie luate şi în cazul mijloacelor de încălzire electrice, evi­tându-se aşezarea acestora în apro­pierea materialelor combustibile sau lăsarea aparatelor electrice în stare de funcţionare la părăsirea locuinţei.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow