20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Gerul a “fugărit” comercianții din piețe. Cei mai curajoși vin și stau câteva ore

Gerul a “fugărit” comercianții din piețe. Cei mai curajoși vin și stau câteva ore

Frigul de afară a alungat piețarii, majoritatea cetățenilor aleg să meargă în supermarketuri pentru a cumpăra legume și fructe în această perioadă. Cei mai curajoși dintre ei sunt vânzătorii de produse neperisabile care și-au făcut curaj să stea în frig câteva ore. O parte dintre ei s-au “mai încălzit” dând la lopată. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Cele două piețe agroalimenatre din Pașcani sunt cu tarabele goale în aceste zile, din cauza “frigului care ajunge până la oase” dar și din cauza produselor care îngheață pe loc. Așadar, rușii lipoveni și nu numai au decis să stea în case.

“În Pașcani, la orele 12:00 se înregistrau în termometre, -12 garde Celsius însă corpul uman resimte cu mult mai puțin decât atât. În piețele agroalimentare nici comercianți nu erau, nici cumpărători. Tarabele, altadată erau încărcate cu legume și fructe, acum este un strat consistent de zăpadă, iar o parte dintre ele au cedat vântului puternic de duminică și s-au răstunat. Curajoși au fost cei cu miere de albine sau articole de îmbrăcăminte, marfa fiind neperisabilă. Însă nu pentru multe ore, dar fiind că pășcănenii au ales să facă micile cumpărături de la magazinele de cartier. precizează reporterul BIT TV  de la fața locului.

Cei mai curajoși sunt comercinații cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și hala de brânzeturi, acolo unde temperatura este suportabilă. Acest domn a avut succes la vânzare, produsele cele mai cumpărate în această perioadă fiind lopețile de diferite dimensiuni, exact ce marfă are el.

“Am ieșit cu marfă, dar noroc că am lopeți de vânzare, că asta e marfa ce se caută acum. Cea mai ieftină e la 17 lei, e de plastic și ușor de manevrat chiar și de femei care vor să dea zăpada de pe trotuar. ne spune acest cmerciant.

“Mi-am făcut curaj și am ieșit. Știu din anii trecuți că mierea de albine și produsele ce le facem noi sunt căutate de către pășcăneni. Cam într-o oră mă ia frigul, însă fac schimb cu soția.” spune un comerciant prezent în piață.

Piețarii sunt nemulțumiți de modul cum e deszăpezită locația unde își desfășoară activitatea. Ei spun că au dat la lopată de la primele ore ale dimineții și că administrația locală trebuie să facă mai multe privind modul de organziare și mai ales de felul cum ar trebui să arate o piață.

“Nu este normal ca orașul să arate așa după două zile de ninsoare și viscol. Cei care se ocupă de deszpăpezire au uitat complet de trotuare, iar noi, am dat la lopată ca să facem loc să treacă lumea prin piață. Cei de la 416 ce fac? Pe unde sunt? Nu se poate ca orașul să fie blocat și oamenii să meargă pe stradă pentru că pe trotuare zăpada are zeci de centimetri. spun cei nemulțumiți, reporterilor BIT TV.

Meteorologii precizează că în această noapte va fi foarte rece, cu valori mai scăzute în special în zonele depresionare, de – 25 de grade Celsius. De miercuri, valorile termice vor fi treptat în creştere, de la o zi la alta, şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow