More

  Germanii uimiți de IT-iștii de la Colegiul “Sadovenu” din Pașcani

  Array

  15 tineri talentați și pasionați de webdesign și IT networking  au ajuns în Germania, acolo unde, pe parcursul a două săptămâni au impresionat conducerea unei firme de profil cu eficacitatea, talentul și seriozitatea de care au dat dovadă. Ei sunt elevi în clasa a XI a la Colegiul “Sadovenu” din Pașcani și au ajuns într-un oraș nemțesc după ce au fost incluși într-un program Erasmus plus, accesat de profesorul Angela Cășăriu. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Câțiva elevi din Pașcani au uimit angajații și conducerea unei firme de webdesign și IT networking din Dresda, un oraș din Germania, după ce pe parcursul a două săptămâni au participat la un stagiu de pregătire, acolo unde au avut ocazia să-și pună în practică, cunoștințele dobândite la școală, dar și în alte proiecte. Cei 15 tineri, elevi la Colegiul “Sadovenu” în clasa a XI a la profilul Matematică Informatică au reușit să ducă sarcinile la bun sfârșit cu mult înainte de termen.

  Sabin este unul dintre participanții la stagiul de practică ce a avut loc în perioada 6 – 26 martie. Împreună cu cei din echipă au făcut mai multe site-uri de promovare. După această perioadă de muncă în străinatate, el este decis că asta trebuie să facă pe viitor.

  Carieră în domeniul IT vrea să facă și Radu. Nu în țară ci în străinătate pentru că acolo s-ar putea dezvolta mult mai mult. În cadrul acestui proiect a avut ocazia să-și exerseze și cunoștințele de limbi străine, engleză și germană.

  elevi de la sadoveanu in germania 1

  Deși nu e la prima participare într-un asemene proiect, Adina spune că practica în domeniul IT, mai ales într-o firmă de renume o ajută foarte mult. În următoarea perioadă ea va participa la olimpiada de informatică, acolo unde are posibilitatea să arate tot ce a învățat. Tânăra spune că după ce a văzut cum se lucrează, se va orienta spre o carieră în acest domeniu.

  După șase ore de muncă, elevii și cei doi profesori însoțitori au avut și un program de vizită a orașului Dresda cu o populație de circa 500.000 de locuitori. De pe listă nu au lipsit monumetele istorice, muzeele dar și centrul orașului sau Fabrica Volkswagen.

  Impresionat de frumusețea orașului dar mai ales de Muzeul de Istorie Militară a fost și Silviu. După această experiență, el spune că expresia “nemții sunt corecți” se și aplică.

  Coordonatoarea proiectului Erasmus Plus “Experienta Europeana in Webdesign &
  it-networking” este profesorul Angela Cășăriu, cea care de-a lungul anilor a accesat mai multe proiecte cu finanțare europeană.

  În cadrul acestor stagii, elevii din Pașcani au acumulat cunostinte bazate pe notiuni de web design si IT networking, să securizeze o retea, sa folosească limbajele de programare HTML si CSS.

  Mai mult, la finalul întâlnirii, au primit un certificat Europass, ce îi ajută la angajare sau la atestatul final din clasa a XII a.

  Menționăm că transportul, cazarea, masa au fost asigurate din fonduri europene.

  Profesor coordonator: Casariu Angela;

  Profesori insotitori: Morosan Cristina; Macovei Liviu;

  Participanti: Akpolat Sibel-Alexandra, Bolota Stefan, Ciubotaru Adina-Maria, Cojocaru Catalin Constantin, Costea Eduard Nicolae, Gavril Dragos, Gistescu Andra Elena, Ichim Teodora, Irina Maria Elena, Mariuta Silviu Andrei, Pintilie Sabin, Popescu Flavius Petru, Prajanu Andreea, Savin Radu, Simon Sebastian.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet