17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Gazon uscat, bani irositi

 

Tot mai multe suprafete de gazon de pe domeniul public al municipiului Pascani au inceput sa se usuce. Problemele sunt vizibile atat pe strazile Stefan cel Mare si Moldovei cat si pestrada Garii si pe Esplanada din zona Vale. In aceeasi situatie se afla si o parte din copacii plantati in primavara acestui an. Problemele aparute din cauza lipsei de apa, pe fondul vremii secetoase, au fost semnalate si de unii cetateni ai municipiiului pe retelele de socializare.
Reprezentantii Primariei spun ca, intradevar, sunt astfel de probleme acolo unde au fost facute lucrari la retelele de iluminat stradal, unde este umbra din cauza copacilor sau acolo unde gazonul este vechi si va fi inlocuit dupa amplasarea unor instalatii de irigat. Dar gazonul pus de curand este udat permanent, a mai adaugat edilul!

De asemenea viceprimarul municipiului spune ca in ultima perioada a avut probleme cu masina de udat si ca urmeaza sa fie pusa in functiune o masina noua, achizitionata de curand, cu o capacitate de 8 tone. Viceprimarul Ratoi a mai spus ca urmeaza sa fie facut un program de functionare a instalatiilor de irigare, pe timpul noptii, iar udarea manuala sa fie facuta, de muncitori, in timpul zilei, de la ora 05.00 dimineata, pana la ora 22.00.

Mentionam ca municipalitatea a cheltuit in ultima perioada sume importante de bani pentru gazon. Viceprimarul a spus in cadrul unei conferinte de presa ca in ultimii ani au fost achizitionati peste 10 000 mp de gazon care a fost pus pe spatiile verzi, si chiar in locul trandafiror scosi de pe rondurile cu flori.
O buna parte din el sa uscat pentru ca nu a fost udat la timp sau a fost distrus in urma unor lucrari.
Numai in acest an in programul de achizitii a fost prevazuta suma de 270 000 lei pentru gazon si alte 270 000 lei pentru plante si arbori ornamentali.

Alte articole