27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Gazon distrus în urma lucrărilor de modernizare a iluminatului public, la Pașcani – FOTO

- Advertisement -

Lucrările pentru modernizarea iluminatului public pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Pașcani au distrus gazonul, pus nu demult pe spațiul verde, din apropierea Școlii Gimnaziale Iordache Cantacuzino. Muncitorii firmei care realizează această investiție au săpat zilele trecute șanțurile pentru cablurile de curent, dar fără să îndepărteze gazonul prin rulare, pentru a fi refolosit.

Au fost salvați doar trandafirii, care au fost scoși și vor fi replantați. Viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, a precizat în conferința de presă de săptămâna trecută că gazonul nu a putut fi salvat, doarece rădăcinile au ajuns în profunzime.

Deși, edilul a spus că după ce se vor termina lucrările, spațiile verzi vor fi reamenjate cu lucrătorii de la Primărie și se va semăna gazon, în contractul încheiat cu societatea care execută lucrările, URBIOLED SRL, este o clauză prin care se precizează următoarele: „Contractantul va menține aceste suprafețe într-o stare de curățenie rezonabilă şi le va repara în timpul execuției lucrărilor. La terminarea utilizării de către Antreprenor a acestor căi de acces el va aduce suprafețele la o condiţie cel puţin egală cu cea dinaintea folosirii lor”. Adică firma va trebui să reamenajeze spațiile verzi.

În prezent, se lucrează la modernizarea iluminatului și pe strada Grădiniței la ieșirea din oraș spre Blăgești.

De precizat este faptul că noua reţea de iluminat stradal din Paşcani va fi administrată printr-un un sistem de telegestiune. Fiecare lampă va avea alocat un IP şi va fi urmărită din calculator, în funcţie de necesarul de iluminat. Contractul de concesiune a fost semnat cu societatea Urbioled SRL, câştigătoarea licitaţiei, în valoare de 17,5 milioane de lei, fără TVA, din care 11.3 milioane fără TVA pentru investiţii. Restul sumei este rezervată pentru eventualele lucrări de mentenanţa, care vor fi făcute la cererea administraţiei locale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow