16.3 C
Paşcani
vineri, septembrie 24, 2021
Array

Gazele se vor scumpi din nou de la 1 octombrie

Prețul gazelor naturale va înregistra un nou salt de la 1 octombrie, conform calendarului de liberalizare a pieței asumat de Guvern.

Astfel, tariful pentru consumatorii casnici va crește cu cel mult 1%, în timp ce consumatorii industriali vor plăti cu 2% mai mult pentru gaze, de la 1 octombrie 2013, a declarat președintele ANRE, Niculae Havrileț.
Majorarea tarifelor anunțată de președintele ANRE va fi mai mică decât cea prevăzută în calendarul convenit cu FMI, datorită faptului că au scăzut foarte mult importurile, care sunt de două ori mai scumpe decât gazele din producția internă.
Inițial, la 1 octombrie, tarifele pentru casnici ar fi trebuit să crească cu 2%.

„Nu vom lua în considerare o scumpire mai mare de 1% pentru consumatorii casnici, iar pentru consumatorii industriali estimăm o majorare de 2%, în loc de 3%”, a afirmat președintele ANRE, Nicolae Havrileț.

Pe fondul reducerii consumului intern, importurile de gaze au scăzut puternic în acest an. Acest lucru a permis stocarea pentru iarnă de gaze preponderent din producția internă, respectiv în procent de 95%. În alți ani, doar 25% din gazele stocate proveneau din producția internă.

Citiţi mai mult: Gazele se vor scumpi din nou de la 1 octombrie – Consum > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/gazele-se-vor-scumpi-din-nou-de-la-1-ianuarie-1058063.html#ixzz2fLhveLG7
EVZ.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sedinta de Consiliu Local la Targu Frumos, pe 27 septembrie

Legislativul local din orasul Targu Frumos se intruneste luni, 27 septembrie, in sedinta ordinara. Intalnirea va avea...

Elevii de la Liceul Tehnologic din Hârlău, informați de polițiști despre pericolele din anturaj

La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au desfăşurat o activitate educativ-preventivă,...

Cum te poti proteja cand pui mustul la fermentat?

Toamna se numără bobocii, dar și recolta la struguri. Și pentru că este vremea culesului în podgoriile...

Șofer de 24 de ani prins de polițiștii din Târgu Frumos, cu viteza de 154 km/ora

Un tanar de 24 de ani a ramas fara permis de conducere dupa ce a fost prins...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI