4.4 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Gaz in suburbia Gastesti, la “Sfântul Așteaptă”. Investiții degeaba pe 20 de străzi

Vesti neplăcute pentru locuitorii din suburbia Gastesti acolo unde au fost făcute extinderi ale rețelelor de gaz. Desi lucrările au fost începute si finalizate anul trecut, pe 20 de străzi, nici pana acum nu au fost încheiate formalitățile așa încât gospodarii sa beneficieze de gaz metan.

Situația este cu atât mai apasatotare cu cât unii dintre ei au investit sume importante de bani in rețelele interioare si pentru centralele termice, iar acum sunt nevoiți sa cumpere lemne pentru a se putea încălzi la iarna.
Sătui de promisiuni cetățenii au luat cu asalt Primăria, la audiențe a recunoscut edilul, in cadrul conferinței săptămânale de presa.
Primarul municipiului spune ca rețelele nu vor putea fi folosite pana când furnizorul de gaz nu le va prelua in exploatare, conform prevederilor legale, dar, deocamdată DelGaz Grid refuza sa încheie un contract in acest sens pe motiv ca ar fi trebuit sa fie semnat de anul trecut, odată cu începerea lucrărilor.

De cealalta parte reprezentanții furnizorului de gaz susține ca ar fi trebuit sa supravegheze lucrările de extindere a rețelelor de gaz, la solicitarea Primăriei Pașcani, pentru ca o parte din cheltuieli sa poată sa fie decontate. Acum, după ce țevile au fost îngropate ar fi nevoie de o expertiza. Situația poate fi clarificată doar prin dialogul celor doua părți iar primarul municipiului spune ca a făcut demersuri in acest sens.

De asemenea fostul primar Dumitru Pantazi spune ca de vina ar fi actuala actuala administrație pe motiv ca de la alegerile locale si pana in prezent nu a reușit sa încheie contractul cu furnizorul de gaz, din cauza lipsei de comunicare.
Reprezentanții Primăriei susțin ca ar fi de acord sa renunțe la pretențiile de recuperare a investiției pentru ca furnizorul de gaz sa accepte incheierea contractului de preluare a rețelelor.

Problema este ca între timp legislația a fost modificata si un acord între cele doua părți cu privire la acesta chestiune ar fi posibil doar dacă prevederile legale vor fi modificate. Pana atunci locuitorii din Gastesti rămân cu banii cheltuiți si fără gaz la robinete, Primăria Pașcani cu o investiție de aproape 1 milion de lei, nefuncțională iar restul lucrărilor de extindere a rețelelor de gaz prevăzute in contract, pe alte străzi din municipiu, au fost blocate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI