-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Gaz in suburbia Gastesti, la “Sfântul Așteaptă”. Investiții degeaba pe 20 de străzi

Vesti neplăcute pentru locuitorii din suburbia Gastesti acolo unde au fost făcute extinderi ale rețelelor de gaz. Desi lucrările au fost începute si finalizate anul trecut, pe 20 de străzi, nici pana acum nu au fost încheiate formalitățile așa încât gospodarii sa beneficieze de gaz metan.

Situația este cu atât mai apasatotare cu cât unii dintre ei au investit sume importante de bani in rețelele interioare si pentru centralele termice, iar acum sunt nevoiți sa cumpere lemne pentru a se putea încălzi la iarna.
Sătui de promisiuni cetățenii au luat cu asalt Primăria, la audiențe a recunoscut edilul, in cadrul conferinței săptămânale de presa.
Primarul municipiului spune ca rețelele nu vor putea fi folosite pana când furnizorul de gaz nu le va prelua in exploatare, conform prevederilor legale, dar, deocamdată DelGaz Grid refuza sa încheie un contract in acest sens pe motiv ca ar fi trebuit sa fie semnat de anul trecut, odată cu începerea lucrărilor.

De cealalta parte reprezentanții furnizorului de gaz susține ca ar fi trebuit sa supravegheze lucrările de extindere a rețelelor de gaz, la solicitarea Primăriei Pașcani, pentru ca o parte din cheltuieli sa poată sa fie decontate. Acum, după ce țevile au fost îngropate ar fi nevoie de o expertiza. Situația poate fi clarificată doar prin dialogul celor doua părți iar primarul municipiului spune ca a făcut demersuri in acest sens.

De asemenea fostul primar Dumitru Pantazi spune ca de vina ar fi actuala actuala administrație pe motiv ca de la alegerile locale si pana in prezent nu a reușit sa încheie contractul cu furnizorul de gaz, din cauza lipsei de comunicare.
Reprezentanții Primăriei susțin ca ar fi de acord sa renunțe la pretențiile de recuperare a investiției pentru ca furnizorul de gaz sa accepte incheierea contractului de preluare a rețelelor.

Problema este ca între timp legislația a fost modificata si un acord între cele doua părți cu privire la acesta chestiune ar fi posibil doar dacă prevederile legale vor fi modificate. Pana atunci locuitorii din Gastesti rămân cu banii cheltuiți si fără gaz la robinete, Primăria Pașcani cu o investiție de aproape 1 milion de lei, nefuncțională iar restul lucrărilor de extindere a rețelelor de gaz prevăzute in contract, pe alte străzi din municipiu, au fost blocate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow