25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Elevii reincep, de astazi, şcoala. Următoarea vacanţă, pe 6 februarie

Elevii s-au bucurat de o vacanţă de iarnă de trei săptămâni, din care a mai rămas puţin. Au sărbătorit Crăciunul şi Revelionul şi au profitat de zăpada care a căzut zilele trecute. De luni intră din nou la cursuri pentru a susţine testări şi pentru a fi încheiate mediile pe primul semestru al acestui an şcolar.

Gata cu somnul până după amiază, mii de elevi vor începe de luni cursurile şcolare, până pe 5 februarie atunci când vor avea o nouă vacanţă, semestrială, până pe 14 februarie.

Semestrul al II-lea:
Cursuri: 15 februarie – 22 aprilie
Vacanţa de primăvară: 23 aprilie – 3 mai
Cursuri: 4 mai – 24 iunie
Vacanţa de vară: 25 iunie – 11 septembrie

Anul şcolar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri şi însumează 177 de zile lucrătoare. Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, patru săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 3 iunie 2016.

De un an şcolar mai scurt beneficiază şi clasele a VIII-a, absolvenţii gimnaziului urmând să termine cursurile în 17 iunie 2016, după 36 de săptămâni de şcoală, ultima dintre acestea fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale.

Tezele din semestrul al II-lea vor trebui susţinute până la data de 20 mai 2016.

Potrivit ordinului de ministru, săptămâna 18-22 aprilie 2016 din semestrul al doilea va fi săptămâna dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, care va avea un orar specific.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow