More

  Gata cu risipa la mâncare. Magazinele vor dona alimentele nevândute

  Array

  Un parlamentar vrea să oblige comercianţii şi agricultorii să doneze alimentele nevândute în loc să le distrugă, potrivit Libertatea.ro.

  Românii aruncă la gunoi peste 2,2 milioane de tone de mâncare anual, arată estimările Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

  ”Este un fenomen îngrijorător această risipă de alimente care ia amploare pe zi ce trece. Nu se poate ca milioane de tone de alimente să fie aruncate la gunoi, iar mii de oameni să moară de foame, pentru că nu au bani cu ce să își cumpere mâncare. Trebuie să intervenim pentru a stopa această risipă”, a spus deputatul PMP Petru Movilă ( foto) , cel care va iniția o lege în acest sens.

  Potrivit proiectului, alimentele care mai au șapte zile până la expirarea termenului de valabilitate vor fi scoase la vânzare la jumătate de preț, iar pe măsură ce se apropie scadența pentru expirarea produsului prețul va fi redus cu până la 80%.

  De asemenea, se are în vedere și înființarea așa numitelor ”Bănci de alimente”, pentru a fi depozitată mâncarea de la cei care le donează.

  Antena 3

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI