1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Garsonieră pe un bloc, fără autorizație

Scandal uriaș la un bloc din Pașcani după ce unul dintre locatari și-a construit o garsonieră chiar pe blocul în care locuiește.

Unii dintre locatari reclamă că clădirea amenajată care se poate observa pe acoperișul blocului G1 pe de strada Sportului este construită fără autorizație de construcție și fără acceptul tuturor locatarilor. Mai multe chiar, unii dintre chiriași susțin că garsoniera de pe acoperișul blocului se bucură de toate utilitățile: energie electrică, gaz, chiar și aer condiționat. Tot conform locatarilor, lucrările la această construcție ar fi început încă de anul trecut, timp în care proprietarul și-a asigurat chiar și o cale de acces, din scara blocului spre pod, folosindu-se de o scară de lemn.

Proprietarul acuzat că și-a construit garsoniera pe acoperișul blocului susține că această amenajare este însă mult mai veche și ar fi fost ridicată încă din anul 2016.  Conform acestuia, clădirea nu ar fi locuibilă și nici  racordată la utilități.

Reprezentanții Primăriei Pașcani recunosc că această construcție nu este ridicată în mod legal, iar situația a fost constatată, inclusiv de Poliția Locală, care a efectuat un control în acest sens la sfârșitul lunii august. În urma neregulilor constate, tânărul proprietar a fost amendat cu suma de 1.700 de lei.

Mai mult chiar, în cadrul conferinței de presă de joi, 2 decembrie, primarul municipiului, Marius Pintilie a susținut că aceasta nu este o situație singulară, ci majoritatea acoperișurilor blocurilor din Pașcani ar fi fost construite sau amenajate fără autorizație de construcție.

Pe marginea acestui subiectul a făcut câteva precizări și viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, care este de părere că orice construcție ridicată fără autorizațiile necesare ar trebuie să fie sancționată conform prevederilor legale.

În astfel de situații în care sunt sesizate construcții ilegale, obligația de a interveni revine fie asociațiilor de proprietari, fie locatarilor, care ar trebuie sa se organizeze pentru a constitui asociații.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...

Extindere de rețele de apă la Deleni

Vești bune pentru locuitorii comunei Deleni! A fost semnat...

Donații de calculatoare la Clubul Copiilor din Pașcani

Vesti bune pentru cei inscrisi la Clubul Copiilor din...