26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

GARDUL ANTI-CHIUL, MOTIV DE SCANDAL ÎNTRE CONSILIERI

- Advertisement -

 

O şcoală din Paşcani vrea să construiască un gard inalt de câţiva metri pentru că elevii să nu mai chiulească de la ore. Este vorba despre Liceul Teoretic Miron Costin unde învaţa peste 1500 de tineri. Conducerea şcolii a aprobat această măsură de securitate deşi acolo sunt montate 28 de camere de luat vederi, pe motiv că numărul de absenţe este din ce în ce mai mare iar portarii nu pot să îi împiedice pe elevi care s-au obişnuit să sară gardul Lucrarea a fost cuprinsă  în bugetul şi pe lista de investiţii din acest an dar lucrarea va fi executată abia acum.

Este vorba despre un gard forjat cu stâlpi din beton pentru care scoala trebuie să achite aproape 130.000 de lei. Consilierii din opoziţie au precizat că ar fi vorba despre un lux pe care administratia nu ar trebui să şi-l permită, în contextul în care la alte şcoli sunt necesare investitii mult mai importante.

Discuţii contradictorii au fost şi în legătură cu sursa de finanţare. Iniţial reprezentanţii Primăriei au spus că banii ar proveni din veniturile suplimentare ale şcolii după care sumele au fost aprobate prin rectificare de la bugetul local. e

Explicaţiile primarului şi ale directorului economic nu au fost suficiente. Consilierii PNL au spus că ar fi fost păcăliţi şi s-au abţinut de la vot. Totuşi gardul anti-chiul va fi construit cu banii de la bugetul local cu votul consilierilor PSD.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow