21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Garda de Mediu, noi controale în Pașcani. Reclamații privind toaletarea unor copaci

Garda de Mediu au fost, din nou, în control în municipiul Pașcani. Verificările au avut loc marți, 14 martie, în urma unor sesizări făcute de consilierul local, Sorin Olariu. Comisarii au mers împreună cu viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, în locurile unde au fost făcute toaletările mai multor copaci ce au reprezentat obiectul reclamațiilor. Consilierul Olariu a solicitat intervenția comisarilor după ce a constatat că mai mulți copaci ar fi fost tăiați, fără avizele necesare, în apropiere de școala Generală din Gâștești.

De asemenea, alesul local a atras atenția că în cartierul din spatele Oficiului Poștal din Zona Deal coroanele copacilor au fost tăiate, atât de mult, încât sunt în pericol de a se usca. De asemenea, a mai fost depusă o sesizare în legătură cu tăierea unui copac din zona centrală a municipiului. Muncitorii Primăriei au încercat să îl doboare și anul trecut dar au renunțat după ce un cetățean s-a opus și a ținut copacul în brațe, în semn de protest, până când pericolul a trecut.

Viceprimarul consideră că administrația locală nu a făcut nimic ilegal și că a fost vorba doar despre toaletări mai „drastice”.

Rămâne de văzut care vor fi concluziile în urma controlului făcut de comisarii Gărzii de Mediu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow