Municipiul Pascani se pregateste pentru a sarbatori cum se cuvine Centenarul Marii Uniri si Ziua Nationala a Romaniei. De aceasta data, pregatirile sunt la poarta de intrare in municipiu, Gara Pascani, din zona Vale.

Partea de sus a cladirii a fost vopsita in tricolor, la fel si gardurile despartitoare de pe peron. De asemenea, urmeaza sa fie amplasata o locomotiva veche reconditionata de curand pe peronul garii, in zona politiei TF.

„Lucrarile au fost executate de ceferisti saptamana trecuta” a spus seful garii Pascani, Radu Movileanu.

Cei care au trecut prin gara au admirat noile schimbari si au postat fotografii pe retelele de socializare.

Gara citadelei feroviare a Moldovei a devenit tricoloră… și se pregătește de Centenar… România 100 nu ar fi fost posibilă fără existența drumului de fier de pe spinarea Siretului. (…) Pașcanii,vechea așezare a Cantacuzinilor si a boierilor Pașcanu, clădită pe terasa înaltă din dreapta bătrânului Serethus, a coborât acu’ un veac și jumătate spre lunca mlăștinoasă, întâmpinând drumul de fier austriac, spre a-l coti către vechea capitală a Moldovei. Astfel a apărut primul nod feroviar din vechea Românie și primul târg care-și datora existența căilor ferate. Nemți, polonezi, cehi, slovaci, unguri, evrei, s-au strâns ca-ntr-un mănunchi multietnic și împreună cu românii de pe vechile moșii boierești au pus umărul la ceea ce avea să devină plămânul feroviar al Moldovei și al Țării. Mă înclin, cu respect în fața ta Pașcani” precizeaza printr-o postare internautul Ionut Ostopovici.

Sursa foto Facebook Ionut Ostopovici

 

Slider