Pregatiri pentru sarbatoare in Gara Pascani. Pe data de 15 decembrie, se implinesc 150 de ani de la înființarea Complexului CFR Pașcani.

Pentru a celebra evenimentele de acum un secol și jumătate, în imediata apropiere a locomotivei cu abur a fost amplasata o placă de marmură, pe care a fost gravat istoricul manifestarilor.  Pregatirile au fost facute de Asociatia Clubul Feroviar Pascani.

Cu prilejul aceleiasi sarbatori, in Gara Pascani au fost amplasate bănci noi, în toate spațiile de pe peron. Acțiunea a presupus înlocuirea vechilor bănci (confecționate din plastic) cu altele din metal. În plus, au mai fost schimbate și vechile coșuri de gunoi, din tot spațiul gării.

Totodata, ca simbol al municipiului, pascanenii pot auzi fluierul locomotivei de epoca, care suna în mod regulat, de luni până vineri, la orele 07. 00, 12. 00 și 15. 00.  Ea a fost dotata si cu o instalatie de abur care va funtiona la aceleasi ore.

Amintim ca amplasarea locomotivei s-a facut in luna octombrie a.c. si a reprezentat o primă etapă a manifestărilor dedicate celebrării celor 150 de ani de la înființarea Căii Ferate Ițcani/Suceava– Roman.

Mentionam ca in urmă cu  150 de ani, în anul 1869, Pașcaniul se transforma în principal nod de cale ferată. Anul 1869 a fost marcat de construirea Atelierelor CFR , Depoul de locomotive și a Gării Feroviare Pașcani, evenimente care au plasat orașul pe poziția celui mai mare centru feroviar din România.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider