More

  Gara Pascani pregatita de sarbatoare: 150 de ani de la înființarea Complexului CFR Pașcani

  Pregatiri pentru sarbatoare in Gara Pascani. Pe data de 15 decembrie, se implinesc 150 de ani de la înființarea Complexului CFR Pașcani.

  Pentru a celebra evenimentele de acum un secol și jumătate, în imediata apropiere a locomotivei cu abur a fost amplasata o placă de marmură, pe care a fost gravat istoricul manifestarilor.  Pregatirile au fost facute de Asociatia Clubul Feroviar Pascani.

  Cu prilejul aceleiasi sarbatori, in Gara Pascani au fost amplasate bănci noi, în toate spațiile de pe peron. Acțiunea a presupus înlocuirea vechilor bănci (confecționate din plastic) cu altele din metal. În plus, au mai fost schimbate și vechile coșuri de gunoi, din tot spațiul gării.

  Totodata, ca simbol al municipiului, pascanenii pot auzi fluierul locomotivei de epoca, care suna în mod regulat, de luni până vineri, la orele 07. 00, 12. 00 și 15. 00.  Ea a fost dotata si cu o instalatie de abur care va funtiona la aceleasi ore.

  Amintim ca amplasarea locomotivei s-a facut in luna octombrie a.c. si a reprezentat o primă etapă a manifestărilor dedicate celebrării celor 150 de ani de la înființarea Căii Ferate Ițcani/Suceava– Roman.

  Mentionam ca in urmă cu  150 de ani, în anul 1869, Pașcaniul se transforma în principal nod de cale ferată. Anul 1869 a fost marcat de construirea Atelierelor CFR , Depoul de locomotive și a Gării Feroviare Pașcani, evenimente care au plasat orașul pe poziția celui mai mare centru feroviar din România.

  Citeste si  Reteta zilei: Chifteluțe de cartofi, fragede, cu verdeață și usturoi – o nebunie de arome

   

  Citeste si  Grupul Grampet a donat un tunel de dezinfectie Colegiului Tehnic CF "Unirea"

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Casieria ApaVital din Târgu Frumos este închisă în perioada 26 mai – 8 iunie 2020

  ApaVital aduce la cunoştinţa utilizatorilor săi că, în perioada 26 ma - 8 iunie 2020 (inclusiv), casieria din Târgu Frumos, strada 22 Decembrie 1989, va fi...

  Sondaj IMAS: Scădere semnificativă pentru PNL

  Sondaj INSCOP: PNL 38%, PSD 25%. Pro România se apropie la un procent distanţă de Alianţa USR-PLUS. Sondajul INSCOP, realizat la comanda Pro România,...

  Zece întrebări și răspunsuri: Ce trebuie să știi despre noul mecanism pentru popririle electronice pe conturile bancare

  Odată ce va expira perioada de suspendare a popririlor bancare pentru datoriile fiscale, Fiscul va putea să reia această formă a executării silite. Mai...

  Opinii