14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Gara Pascani, blocata cateva ore, din cauza grevei ceferistilor

cfr-tren-iarna-andreea-alexandru

 

Greva spontana declansata astazi, 16 ianuarie de ceferisti s-a facut simtita si la Pascani, unul dintre principalele  noduri de cale ferata din Romania. Dintre miile de grevisti peste 50 au fost din Gara Pascani, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012.
Astfel cele cinci trenuri care pleaca in directiile Iasi, Suceava, Piatra Neamt sau Bacau au ramas blocate in gara timp de doua ore. Mai mult, ceferistii sunt nemultumiti de disponibilizarile masive care ar urma sa aiba loc in sistem, conform declaratiilor facute de guvernanti.
Reactiile din partea Ministrul Transporturilor, nu au intarzaiat sa apara. Relu Fenechiu, a declarat că angajaţii CFR îşi vor primi salariile restante cel târziu mâine iar cei responsabili de acesta intarziere vor fi dati afara.
Drept urmare greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat dupa cateva ore de protest activitatea fiind reluata în jurul orei 9.00.
Cei mai afectati de aceasta situati au fost navetitii care au intarziat la scoala sau locul de munca. Ei au fost nevoiti sa astepte timp de cateva ore in vagoane sau in gari reluarea activitatii feroviare.
Singurii beneficiari de aceasta situatie au fost firmele de transport in comun private, a caror autobuze si microbuze au devenit neincapatoare in timpul grevei. ziarulorizont.info

Alte articole