Array

Gara CFR Pascani intra in reabilitare

Gara CFR Pascani urmeaza sa intre in reabilitare. In perioada urmatoare, fatada, acoperisul, tamplaria si interiorul garii vor fi renovate si reabilitate. Este vorba de un Proiect Anual de Achizitii Publice al Sucursalei Regionale CF Iasi in valoare de 700 000 lei, iar in momentul de fata se pregatesc actele de atribuire a proiectului in vederea executarii lucrarilor.

In prezent, un alt proiect este in derulare tot aici. Mai exact, s-au demarat lucrari de inlocuire a centralelor termice din cladirile statiei de calatori din Pascani. A fost incheiat un contract cu o firma din Iasi in valoare de 630 000 lei( fara TVA), iar incepand din luna august, a.c., au inceput lucrarile care au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2015.

Actuala cladire a fost construita si modernizata intre anii 1958-1960. Prin Pascani au circulat si inca circula trenuri internationale, iar unitatea coopereaza cu toate intreprinderile si persoanele care apeleaza la serviciile de transport ale caii ferate.

Mentionam ca Pascaniul este inca un nod important de cale ferata si un punct principal pentru traficul feroviar, iar vineri a fost repusa in circulatie ruta Pascani- Targu Neamt.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...