8 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

GALERIE FOTO: Momente emoționante la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ, în Pașcani

Și anul acesta în Pașcani s-a organizat Marșul pentru Viață, care a început la Casa de Cultură, după cum deja s-au obișnuit cei care susțin viața sub toate formele ei, cu momente pregătitoare ce au transmis participanților emoții deosebite.
Duminică începând cu orele 15.00, Sala de spectacole a Casei de Cultură ” Mihail Sadoveanu” a găzduit acest eveniment organizat de trei O.N.G.-uri din localitate, cu sprijinul Asociației Provita, care a pus la dispoziție materialele informative, baloane și afișe pentru participanții.
Copiii de la Asociația ”Lumină și dar” împreună cu voluntarii au interpretat emoționați Imnul pentru Viață exprimând prin cuvinte și cântec, ideea de a apăra viața indiferent de forma și vârsta ei, ca dar al lui Dumnezeu.
Un moment emoționant a constat în  prezentarea pe săptămâni a unei povești sub forma unui scurt filmuleț, creat de voluntarii de la ”Lumină și dar”, însoțit de vocea unui copil de la  Asociația ” ȘANSA 2010”.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de protopopul Pavel Posolachi, care a explicat din punct de vedere religios importanța evenimentului, accentuând utilitatea sa pentru educația tinerilor.
Voluntarii de la A.T.O.R. împreună cu preotul Dumitru Rusu, coordonatorul lor,care a și prezentat evenimentul, au împărțit materiale promoționale participanților, alături de voluntarii de la celelalte două asociații organizatoare.
După manifestările culturale, cei în jur de 150 de participanți au pornit intonând cântece religioase, într-un Marș pentru Viață,care a început din fața Casei de Cultură, pe strada Ștefan cel Mare și s-a încheiat în fața viitoarei catedrale din oraș, lângă Primăria Municipiului Pașcani.
Deși vremea s-a răcit și nu a fost tocmai prielnică unei manifestări publice, au fost prezenți si reprezentanți A.T.O.R. din Târgu Frumos, care au dorit să-i sprijine pe colegii lor din Pașcani.
Menționăm că marșul a fost supravegheat de agenții Poliției Locale și ai Jandarmeriei, cât și de o Ambulanță, pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului public și nu s-au înregistrat incidente.

Mai precizăm că în Pașcani activitățile pe această temă sunt anul acesta la a V-a ediție, au fost sprijinite în fiecare an de Asociația creștină Provita prin materiale informative, iar prima ediție a ideii de Marș care susține viața în defavoarea avortului, a fost organizată în localitate de Clubul Impact de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” , în anul 2010.
Mai jos puteți accesa galeia foto de la eveniment:

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow