19.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

FESTIVALUL DE DATINI SI OBICEIURI DE IARNA DE LA PASCANI – VIDEO SI FOTO

Inca o noua editie a Festivalului de Datini si Obiceiuri de Iarna a avut loc la Pascani. Formatiile venite din mai multe comune din judetele Moldovei au incantat cetatenii care au stat ore in sir, in frig, pentru a asculta uraturile si a vedea dansurile pregatite de participanti. Startul evenimentului s-a dat din fata Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu”din Pascani, unde gazdele au oferit colaci si o bautura calda.

A urmat parada. Fata de anii in urma, de aceasta data, invitatii au mers, in pasi de dans, pe strada Stefan cel Mare din Pascani pana pe platoul din fata Primariei, vis a vis de Scoala Gimnaziala „Iordachi Cantacuzino”

Astfel, o parte din drum a fost blocat, iar mascatii au fost insotiti de politistii locali. Pe margini, zeci de pascanenii s-au oprit sa faca poze sau sa filmeze.

Ajunsi in fata primariei, formatiile si-au intrat in rol. Cetatenii au aplaudat la fiecare reprezentatie. Evenimentul s-a incheiat in jurul orei 14.00.

Mentionam ca evenimente de acest gen sunt programate si maine, 31 decembrie la Miroslovesti, incepand cu ora 10:00, la Motca – ora 12:00, Scobinti si Deleni, in primele zile din nou an. Iar pe 4 ianuarie, va avea loc festivalul „Cerbul, mostenire din strabuni” la Targu Frumos pe Esplanada. Festivalul va debuta la 11:00.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow