Array

Gabriela Nedelcu demisioneaza, pentru cateva zile, din funcţia de viceprimar al Pascaniului

Decizie surprinzătoare la Primăria Paşcani. Gabriela Nedelcu a demisionat din funcţia de viceprimar. Cererea a fost înregistrată astăzi iar de mâine instituţia rămâne numărul doi în conducere. Consiliera PSD spune că este cea mai bună soluţie până marţea viitoare când va fi reluat votul pentru desemnarea viceprimarului. Atunci ea va fi aleasă din nou în această funcţie, de această dată cu majoritate de voturi detinuta de consilierii PSD.

Gabriela Nedelcu motivează că a renunţat la funcţie din cauza suspiciunilor privind legalitatea alegerii sale, după ce hotărârea noului Consiliului Local Paşcani, nr 106 din 24 iunie nu a primit viză de legalitate din partea Prefecturii Iaşi.
Situaţia se datorează opoziţiei din Consiliul Local Paşcani dar şi Prefecturii Iaşi. La şedinţa de constituire consilierii PNL şi PMP nu au avut nici o propunere şi au ieşit din sala preferând să blocheze votul decât să participe. Mai mult reprezentantul Prefecturii a cerut consilierilor să nu se voteze dacă sunt nominalizaţi.
Din acest motiv după primul tur de scrutin unde votul a fost egal 9/9, a fost reluată procedura de vot. De această dată au fost aplicate prevederile articolului 12 din Ordonanţa 35/2002 care arata ca „în caz de balotaj se va proceda la un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidaţii care se afla în această situaţie. Va fi declarat ales candidatul care a obţinut cele mai multe voturi” iar Gabriela Nedelcu a fost aleasă viceprimar cu 9 voturi, cele de la PSD.

Câteva zile mai târziu Guvernul României contrazice Prefectura Iaşi printr-o ordonanţă de urgenţă în care se arata ca aleşii locali propuşi pentru funcţia de viceprimar au voie să participe la vot.
La rândul său prefectul a cerut anularea hotărârii de la Paşcani, în urma unei contestaţii din partea consilierilor PNL, pe motiv ca Gabriela Nedelcu ar fi trebuit să fie aleasă cu majoritate de voturi, fără să ţină cont de prevederile ordonanţei în baza căreia a fost organizat turul doi pentru alegerea viceprimarului. Motivaţia este uluitoare: chiar dacă a fost egalitate de voturi, 9-9, nu ar fi fost o situaţie de balotaj pentru că nu au fost cel puţin doi candidaţi. Pentru clarificări Primăria Paşcani a solicitat un punct de vedere din partea Guvernului, dar, până astăzi, nu a primit nici un răspuns.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...