11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Controale la cantoanele din zona Pascaniului

Zeci de metri cubi de lemn au fost furati din padurile aflate in administrarea Ocolului Silvic Pascani. Descoperirea a fost facuta in urma unor controale de fond efectuate saptamanile trecute la cantoanele din zona. Mai exact, 163 de metri cubi de material lemnos a fost taiat ilegal in ultima perioada, iar pentru 40% din aceasta cantitate nu au fost gasiti autorii.

Pentru cantitatea de lemn nejustificata, vor raspunde padurarii care sunt responsabili cu paza codrului. Problemele au fost in zona Bratesti, Soci, Siretel si Vanatori. Personalul silvic ar putea fi sanctionat cu taieri salariale de 10-20% pe o luna.

De precizat este faptul ca fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a inregistrat o scadere a furturilor de lemn, de aproape trei ori mai mica.

Mentionam ca in aceasta perioada au fost organizate proteste in toata tara impotriva taierilor ilegale de arbori. Noul Cod Silvic a starnit un val de reactii din partea oamenilor deoarece ar favoriza defrisarile ilegale si monopolul in industria lemnului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow