21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Furtuna a făcut prăpăd la Moţca

Furtunile de aseara au facut ravagii in comuna Motca. Au fost inundate zeci de locuinte, mai multe poduri au fost rupte iar o parte din drumurile comunale si satesti au devenit impracticabile.
Localnicii din comuna Motca au trait un cosmar in noaptea ce a trecut. In jurul orei 02:00, ploaia torentiala a umflat paraurile care trec prin satele componente, iar apa a ajuns pana in gospodarii, inundand beciuri si mai multe anexe. In fata naturii, oamenii au devenit neputinciosi, chiar daca au vegheat toate noapte si s-au protejat cu saci de nisip. Pompierii voluntari au fost in alerta pana dimineata.

Doua poduri din localitatea Motca sunt pe punctul de a se prabusi dupa ce apele involburate au sapat pe sub terasament. Mai mult, un dig din zona pietei a fost rupt, iar locul unde comerciantii isi vindeau marfa in fiecare zi de marti a fost umplut de noroi si gunoaie aduse de apa. Afectate au fost si culturile de porumb, floarea-soarelui sau cartofi. Conform unei comisii de evaluare a pagubelor, peste 3 ha au fost compromise de inundatii.

Peste 8 km de drumuri satesti si 5 de drumuri comunale au devenit impracticabile, dupa ce au fost colmatate rigolele. De asemenea, centrul intersectiei din Motca a fost inundat pana la primele ore ale diminetii, cand s-a retras apa.

Reprezentantii Prefecturii au trimis adrese catre mai multe Primarii, din zonele cele mai vulnerabile inundatiilor, cu masurile care se impun pentru prevenirea situatiilor de urgenta. Printre acestea se numara Motca, Miroslovesti, Ciohorani, Cristesti, Mogosesti-Siret, Halaucesti, Mircesti si altele.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow